Att vara nyfixad och te-drickande!

 

Godmorgon fredag!

Dricker ni te? Jag som inte dricker kaffe drar i mig en hel del, men bara under den kalla årstiden och jag vill ha mitt te utan mjölk men med en ganska generös mängd honung – och så klarar jag inte av när tepåsen får ligga och dra för länge, det blir liksom för bittert då på nåt vis, så jag är en sån som doppar min påse en fyra, fem gånger sen får det va. Särskilt inte det minsta korrekt, men blir bra ändå.

Sist jag var inne i Ystad bunkrade jag upp med några favoriter från hälsokostaffären; tre olika sorters Pukka! Den med lakrits och pepparmint är den absoluta favoriten, den med honung kommer tvåa och den som kallas ”cleanse” dricker jag ärligt talat bara för att den heter just så och det känns nyttigt.

 

 

Jag passade även på att ta en manikyr!

Såhär vill jag ha mina naglar; inte för långa, mjukt rundade och i nån blek/nude färg som inte sticker iväg för mycket. På sommaren har jag gärna korallfärger (snyggt mot bränna) och på vintern gärna rött och på hösten gärna mullvad/svart – men den här årstiden passar detta på nåt vis in tycker jag? Skirt liksom. Vårlängtande. Den lilla burken ni ser är från ett nytt favoritmärke de har i hälsokostbutiken; de gör HELT FANTASTISKA kroppsscrub, en bra hårmask och nu senast köpte jag alltså en body mousse för att se om den är lika bra som scrubben.

Idag har jag ett ton jobb ungefär att ta igen efter att inte hunnit göra så mycket på någon dag, och på lunchen ska jag inom Parelle och få mina bryn och fransar tillbaka! Om jag måste välja en enda sak att göra med mitt fejs så är det nog just det; att färga bryn och fransar. Det gör liksom så himla mycket; känns som jag får mitt ansikte tillbaka, och så slipper jag kludda med mascara eller fylla i bryn på morgnarna och ser ändå hyfsat vaken ut. Och Lotta där är en mästare på bryn – vet inte vad jag skulle göra utan henne <3

Men nu! En kopp te och en fredag.

Fint så.

 

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att vara nyfixad och te-drickande!

  1. Köper hem Pukka- och Yogiteer ibland för att de ser goda ut, men sedan blir de liggande i skafferiet och jag brygger en kopp kaffe ändå… Skulle behöva fixa både hår, bryn, fransar och naglar – men har så mycket på jobbet och tar mig inte tiden. Får nog bli bättring på den punkten! Idag blir det utbildning: kommunikation i ledarskap och sedan helg!
    Ha en fin fredag!

  2. Högsta betyg till dig både på tesorter och teknik på teet! Jag köper också såna i stil med cleanse och känner mig nyttig 😂 jag har köpstopp på te eftersom en hel hylla i skafferiet upptas av just te för tillfället, men man är ju sugen på olika sorter vid olika tillfällen. Nästa inköp blir definitivt mint och lakrits 😋

  3. Jag är ju lite te-fasicst och vill inte kalla Pukka för något annat än ”varma örtavkok”. Kan vara gott, men te är det ju inte enligt mig. Gå i i närmaste tebutik och fråga vilka rena teer du måste prova innan du dör. Köp ett grönt, ett vitt och ett svart. Inga smaktillsatser! Fråga experten i butiken efter lämplig vattentemperatur och bryggtid så får man ut det bästa ur sitt te. Njut med önskad litteratur …

    1. Tack! Håller helt med! Dock kan det få kallas infusioner, låter lite finare. 😉 Sen har faktiskt Pukka te som är te (jag har deras English Breakfast hemma för när svärmor kommer på besök för hon tycker det är för ”krångligt” med mina lösteer…). Te är livet! Min favorit just nu är en grön sencha med guava (lite tillsatser är OK i min värld, haha).

  4. Hej! Earl Grey med mjölk är my cup of Tea! Bryggt med lösviktste i bryggaren Magic Tea från Tefal som tyvärr har inte finns längre utan har ersatts av OBH Nordicas variant. Så det blir nog 2 liter per dag som konsumeras i vårt hem. ☕️☕️☕️ Ha en härlig helg 🌷

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *