Att ha blivit strandad av en storm som inte blåste.

Hå hå i lördags var det livat må ni tro!

Jag skulle ju till Mathilda på Mello-fest, men det visade sig på morgonen att s a m t l i g a tåg var inställda både lördag och söndag på grund av ”väderleksförhållanden”. Japp. Två dagar – noll tåg; bara en massa ersättningsbussar och skit som jag försöker undvika i den mån det är möjligt för det finns ju inget mer dränerande än att stå ute och frysa ihjäl i väntan på en buss för att sen skumpa runt i Skånes alla hålor innan man nåt sin destination. Ni fattar. Och det var väl okej för jag kunde fixa skjuts till Malmö, så DIT skulle jag komma även om det skulle bli så tidigt som klockan 12 och festen började först 18. Men hem? Nope. Inga tåg, sista ersättningsbussen var klockan 23 och inklusive 2 byten. Så hem skulle jag inte komma.

Vad gör man då?

 

 

Man överlägger med mannen om bästa alternativen, utnyttjar en av sina frinätter från Hotels.com och checka in sig på hotell helt enkelt. Då gör det inget att man är i Malmö 6 timmar innan kalaset, för då kan man ta igen sig på rummet så länge och slipper åka ersättningsbuss med 2 byten mitt i ingenstans på kvällen.

Det roligaste med allt detta dock?

DET BLÅSTE JU FÖR HELSIKE INTE!

Okej, lite blåsigt var det kanske – men det var definitivt ingen storm och definitivt inte på den nivån att man måste stänga av en hel tågbana på grund av det. Helt sjukt ju? Till och med Öresundsbron var öppen, men linjen till Ystad gick tydligen inte alls att lita på så den låg nere i 2 dygn?! Och i Ystad blåste det dessutom m i n d r e än i Malmö, så det var kul. Herregud.

Jaja. Så kan det gå. Det var iallafall därför jag aldrig tittade in igår; jag tog lite sovmorgon och sen försökte jag arrangera transport hem och sen var det familjemys för resten.

 

 

Ja, ja.

Jag checkade in och gick sen en runda på stan och köpte strumpbyxor på La Leia och ett doftljus i en liten butik i närheten. En får ju passa på när man är i stan.

 

 

Sen gjorde jag mig klar för kalas!

Såhär blev jag. Inte helkropp tyvärr men det är en klänning i lite retromodell jag hade hittat på Asos för ett tag sen och längtat efter att få använda, och så lite vågor i håret och läppstift på det så var jag good to go. Det är ju SÅ ROLIGT ibland att få fixa till sig lite; hemma går jag ju mest i vad som helst som är mjukt och har aldrig smink så när tillfällen bjuds så passar jag på även där.

Ja, och sen åkte jag till Mathilda och oooh:ade över hennes fina lägenhet; men det tar vi i nästa inlägg för nu ska jag ta måndag med 150 bilder som ska redigeras och ingen storm alls blåsande utanför.

Phju.

Hörs snart igen, vänner.

 

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha blivit strandad av en storm som inte blåste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *