Att ha sommarplaner!

 

Idag skulle lappen med sommarledighet in på förskolan.

Även om man knappt kan tro det när man tittar ut genom fönstret så är det alltså dags att planera för ledighet och bestämma när man ska jobba och när barnen ska vara hemma, vilket i sig betyder att det alldeles snart är sommar. Hur galet är inte det?

Vad ska ni hitta på under semestern?

Vi har faktiskt ingenting bestämt mer än det vanliga än så länge. Och med ”det vanliga” menar jag:

* Drömmen! Såklart ska vi till Drömmen. Beroende på väder kan det tänkas bli så att jag är där från maj till september i år igen; förra året var nog livets bästa sommar och jag njöt i fulla drag av att vara där med barnen och förlänga ledigheten i en evighet (även om jag inte var ”ledig” från maj till september såklart, men det är ju lättare för mig att utföra arbete på distans än om man har ett jobb med fasta tider). Jag hoppas orimligt mycket på att värmen ska komma så att det kan bli en favorit i repris i år.

* Tivoli! Tivoli öppnar 4 april och det ska bli minst ett besök i sommar.

* High Chaparral! Det är alltid på vår bucket list på sommaren; mamma och Göran följer med varje gång och det blir en dag full av äventyr.

* Västkusten! Också standard. Jag ska i och för sig dit redan nästa helg för att jobba och träffa pappa så jag tjuvstartar lite, men minst 4 dagar med pojkarna på Västkusten är obligatoriskt. Jag vill att de ska få båda delar av mina egna barndomssomrar; skog och västkust.

* En weekend nånstans skulle jag gärna se till att få in, men kanske mer i vår än i sommar. Sommaren är vikt åt saker på hemmaplan på nåt sätt.

Och det är väl mer eller mindre planen. Öppna Drömmen, kunna flytta upp sovrummet igen, spendera dagarna med att bada i sjön, paddla kajak, fiska abborre, äta glass, hänga med mamma och Göran, ha lyckliga hundar och odla på tok för mycket saker i odlingspallarna.

Det är livet extra allt den tiden som kommer.

 

8 kommentarer till “Att ha sommarplaner!

 1. Jag brukar aldrig kommentera och älskar att följa din blogg och peppande inlägg men blir lite ledsen över att man kan önska en sommar som förra. En sommar som ledde till mycket lidande för djur och sjuka och där vi som är friska visst kunde njuta men så mycket på andras bekostnad. Visst önskar jag värme men även regn och oväder så vi kan få ha gröna ängar, djuren kan få vatten och mat och gamla människor slipper att plågas och dö i förtid

  1. Ja alltså det var ju inte den hemska torkan jag refererade till, utan att jag hade möjligheten att spendera så mycket tid med pojkarna. Vill ABSOLUT inte ha en hel sommar utan regn igen, det var fruktansvärt.

 2. Dina bilder är alltid så ljuvliga. Har du någon utbildning inom fotografi eller har det kommit/utvecklats längs åren? Det är så delade meningar när man pratar med folk om just vad som gör en till ”fotograf”.. för min egen del så tycker jag inte att det krävs en specifik utbildning för att få kalla sig fotograf.
  Oavsett, så ger du så mkt inspiration genom dina bilder! 🙂

  1. Haha då är jag inte fotograf i din värld 🙂 Jag är självlärd, om man nu inte räknar Foto A+B på medieprogrammet vill säga 🙂

   1. Va? Jag skrev att i min värld behöver man INTE ha någon specifik utbildning 😂🙈
    Men får ofta mothugg i min inställning, och har så svårt att förstå varför.. 😊

    1. Hahaha okej 🙂 Jag vet inte riktigt vilken utbildning man behöver för att räknas som ”riktig” fotograf? Men det finns säkert 🙂

 3. Åh sommar. Nu när vi flyttat från England till Luxemburg har vi närmare till svärföräldrarna som har pool (!) och 3 åringen älskar att vara hos dem. Och det för vi med för man får Mojito, champagne och vin hela tiden. 😁 annars planerar vi en resa till Schweiz med bil, till Finland på sommaren, och kanske en annan resa någonstans. Det blir väl paris också där emellan. Nästa helg är det pojkens kalas och vi åker till hotell i en liten stad vid Moselle floden i Tyskland. Jag klagar inte alls på något av det här!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg