Att ha firat födelsedag!

 

Igår var det födelsedag hela dagen, och med det kalas och allt annat som hör till.

Men såhär startade vi morgonen iallafall; med ballonger och dagens första tårta. Jag hade ställt klockan på 05:45 för att hinna tassa upp och blåsa ballonger och duka och sådär innan Noah vaknade – jag vet att många har som tradition att sjungande gå och väcka barnet, men så har vi liksom aldrig gjort? Här sover man så länge man vill, sen smyger man ut i köket när man vaknat och möts av något festligt. I det här fallet: ballonger och grön tårta (= prinsesstårta men den kallar Noah för grön tårta och denna var det Mycket Viktigt att han fick, precis som alla andra får prinsesstårta till frukost på sina födelsedagar i den här familjen).

 

 

Mycket, mycket nöjd Noah var det som kom yrvaken och utbrast wow! när han såg alla ballonger.

Tänk vad lätt det är att göra en så liten så glad?

 

 

Så glad att han bjöd på en liten morgondans och allt.

 

 

Sen var det paketöppning och Tant hoppades att innehållet skulle vara ätligt. Förslagsvis pannkakor. Men det var det tyvärr inte (han fick en stressboll, ett pussel och en räddningsstyrka med helikopter/brandbil).

Det han hade önskat sig allra mest skulle komma lite senare i vilket fall, nämligen:

 

 

Tårtor!

Noah hade önskat sig tårtor som bekant, så jag hade spenderat hela fredagskvällen med att baka. Herregud, vill aldrig göra om. Men det blev iallafall (från vänster) en cheesecake med daim och Oreo, en morotskaka jag försökt forma som Greta Gris (lite ”nailed it!” över den känner jag), en trelagers chokladtårta med krämig mjölkchokladfyllning och M&M:s på toppen samt en kladdkaka gjord med olivolja, mjölkchoklad och polkagrisar som inte hamnade på bild.

5 tårtor får man alltså när man fyller 4 år, om man räknar med den som serverades på morgonen och som tack och lov var konditoriköpt.

 

 

Så väntade vi på gästerna!

 

 

Nicole kom med en påse roligheter (som en GIGANTISK ballong), och sen trillade Nelly, Fredrik och Finn in och var med på tårtfrosseriet. Så vansinnigt fina vänner jag har som tar sig tid en lördag för att komma och uppvakta vår minsta <3

 

 

Och så var vår gårdag!

Tårta på tårta på tårta, besök och paketöppning, ballonger och Greta Gris-försök, och mitt i allt det en Noah som var lycklig och sockerstinn som bara en nybliven fyraåring kan vara.

Och idag har mannen jour heeela dagen, så jag och pojkarna ska hitta på något själv. Bio blir det iallafall, och sen får vädret styra resten.

Japp! Nu kör vi.

 

6 kommentarer till “Att ha firat födelsedag!

  1. Grattis till fyraåringen fina tårtor, gjorde själv my little ponny tårta till min lilla tjej .som är vuxen nu. Kul att fortsätta fira med bio och,hoppas du får en fin sommar vid drömmen. Har sett dig på mammas blogg sedan du föddes och du och storebror får göra så mycket kul.
    Kram Yvonne

  2. Stort grattis till Noah! Vill du dela med dig av receptet på cheesecaken med daim och oreo? Ser jättegod ut. Blir sjukt impad av din Peppa Pig-tårta och minns den gången jag skulle göra Rapunzels torn och skäms 🙂 inte ens i närheten var det menmen! Min dotter var glad och det är det enda viktiga i sammanhanget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg