I annonssamarbete med SVEDEA

Att försäkra det mest värdefulla man har.

 

 

Våra hundar.

Älskade, omhuldade, en självklar del i familjen. Så som jag växt upp med att det ska vara; jag kan inte minnas en tid i mitt liv där jag inte haft hund och som barn bodde jag ju till och med på en kennel då min mamma under flera år födde upp hundar på gården i Småland där vi bodde.

Min första egna hund hette Tingeling och var en Rhodesian Ridgeback och SOM jag älskade henne. Dock var hon tyvärr ett riktigt måndagsexemplar och spenderade mer tid på djursjukhuset än någon annan fyrbent jag haft äran att älska. Redan som valp var hon sjuk med tarminfektioner som i sin tur lämnade ärrbildning på tarmarna som gjorde det svårare att ta upp näring. En dag slutade hennes bakdel att fungera och mitt hjärta stannade nästan när jag såg henne, men någon minut efter var hon som vanligt igen. Efter omfattande tester på djursjukhuset visade det sig att hon hade en autoimmun, reumatisk sjukdom som kom och gick i skov och där hon behövde livslång behandling och mycket vattengymnastik för att må bra. Hon levde gott i flera år, men fick tillslut en cancertumör i hjärnan och var tvungen att avlivas efter att ha varit den jag och min dåvarande sambo älskat mest i hela världen under flera år. Och ni som vet ni vet – hjärtat brister. Men nåt jag fortfarande är så tacksam över, och som är tveklöst självklart, är att hon var försäkrad. Då kunde vi låta henne få all den bästa vård som fanns och behövde aldrig fundera på om vi kunde genomföra en behandling eller inte.Visst kostar det ändå men inte i närheten av vad det skulle göra om hon inte var försäkrad.

Och den situationen vill jag aldrig hamna i. Att få veta att det finns behandling när det djur man älskar blivit sjuk, men att inte kunna ta den på grund av kostnaden.

 

 

Svedea är ett försäkringsbolag som sedan tre år tillbaka försökt skapa den bästa djurförsäkring som finns att få på marknaden. Och jag, som haft djur försäkrade själv sen 2003, måste säga att jag är ruskigt imponerad över de villkor som den innehåller – sånt som jag tidigare inte trodde att man kunde få.

Till exempel:

* Svedea är det enda bolaget som inte gör undantag i försäkringsskyddet om man vill försäkra ett djur som tidigare har haft en skada så länge djuret nu är friskt och skadan utläkt. Det här är riktigt, riktigt bra. Jag har vid två tillfällen förr velat skifta bolag för bättre villkor men då Tant (som det var vid det tillfället) hade några skadetillfällen hade det inneburit en rejäl sänkning av skyddet. Detta kallas Fri Flytträtt.

* Svedea var först med fria veterinärvårdsbesök hos FirstVet – nu har alla andra bolag följt efter.

* Svedea är det enda bolaget där valpar kan få ett försäkringsskydd från dag ett, de andra bolagen vill se att valpen är frisk innan försäkringen börjar gälla – så kallad karensperiod. Detta innebär en enorm skillnad för uppfödare, vet att min mamma hade älskat den paragrafen när det begav sig.

* Har du katt? Svedea försäkring täcker TR/Forl som är relativt vanligt hos äldre katter – enda kravet är att katten ska ha varit försäkrad hos dom från före två års ålder.

Och så vidare.

Och att Svedea har väldigt nöjda kunder (särskilt nöjda är de som haft e skada – det säger ju en del) är kanske det bästa betyget. Mer om Svedea och deras försäkringar hittar du HÄR.

Och snälla; försäkra ditt djur om du inte redan gjort det. Den dagen något händer kommer du vara innerligt tacksam att du har något att falla tillbaka på. Hade mina varit oförsäkrade vill jag inte ens tänka på hur det skulle sett ut idag, med allt från reumatism till blomlökar mellan tårna.

I reklamsamarbete med SVEDEA

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.