Att befinna sig som i en kuliss.

* PRESSRESA MED TOURISM IRELAND *

 

Irland? Som en kuliss.

Det är nog det bästa sätt jag kan beskriva det. Det känns som att befinna sig i en filminspelning och där allt är en kuliss; på något vis känns det för omhändertaget och rent för att vara på riktigt? Husen är fortliknande, antingen kulörta eller sobra, och gräsmattorna perfekt klippta; nästan som golfbanor. Det doftar hav eller boskap eller skog beroende på var man befinner sig, och det är g r ö n t på ett sätt man inte trodde var möjligt. Som svensk natur om den var aningen genmanipulerad, blandad med Desperate Housewives-förortskänsla och Hem till Gården.

Helt underbart.

 

 

Natten spenderade vi här, i Strangford Village, på ett gulligt litet hotell där tydligen de flesta från GoT-casten hade bott när det begav sig.

 

 

På morgonen passade jag på att ta en liten promenad i området och förundras över hur det var precis som hemma och inte alls som hemma på samma gång.

Irland måste upplevas har jag förstått. Det har funnits med på min ”vill-gärna-besöka”-lista i evigheter men hade ändå inte det här för näthinnan då; tänkte nog mer kargt och kulligt och blåsigt och pubar och sådär. Men det här? Det här är finemang på ett helt annat vis.

 

 

Och gårdagens första stopp var MAGI som knappt ens går att beskriva. Nog topp fem vackraste saker jag sett – gick med gåshud nästan hela vägen och kunde inte sluta fota. Men det får jag visa mer från senare för nu skriver jag i vanlig ordning det här igår kväll för er och middagen väntar och där efter ska jag kasta mig i säng och sova som en stock, för trött är jag och fötterna värker men VILKEN DAG och vilket ställe!

Återkommer. Det här kommer ni vilja se.

 

 

 

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.