Att ha hunnit med lite grönska.

 

 

Det börjar ta sig i Drömmen som sagt.

Det i krukor som inte var perenner är bortstädat och nytt är planterat; och det här året köpte jag tre stycken gurkplantor och inte bara en. Ni ser den ena där åt vänster i plåthinken. Det visade ju sig att gurkorna stormtrivdes på vår varma framsida och klättrade ivrigt upp för sin tråd i somras och gav pojkarna mängder av gurkor att njuta av. Men en planta var absolut inte nog med tanke på i vilken takt de färdig agurkorna försvann, så i år hoppas jag på att de tre nya ska klara sig.

På trappan blev det trollhassel! Tycker så mycket om de snurrade grenarna och löven.

 

 

I den här hörnan var det mesta perenner redan, men jag ställde ut en gigantisk kruka från THG Home&Interior och planterade ett körsbärsträd eftersom jag behövde något högre och grönt till stylingen. Plåtlådan åt höger hade ju hortensior som ni kanske minns? De plantorna flyttade jag till krukor på baksidan och satte istället pioner (eller ranunkler? minns inte) i lådan. I den lilla grå krukan åt höger sitter luktärt. Försökte mig på det förra året men de tvärdog? Tänkte att i år händer det.

 

 

Rosorna börjar verkligen ta sig mot husväggen såhär tre år efter de planterades och jag brukar belönas med rosor långt in i oktober. Mina rosor är mina bebisar; jag pysslar och pratar och sprayar grönsåpa vid minsta lilla insekt och min man har nog aldrig varit så nära döden som när han mejade ner min försiktiga lilla rosenbuske på kortsidan av huset med gräsklipparen förra sommaren. Nu tar han minst två meters omväg runt rosbusken, livrädd att göra samma misstag igen.

Uteköket har kryddor och lavendel; lavendel för doften och fjärilarna och kryddor eftersom jag använder det varje dag på sommaren i mat och bröd och allt annat man kan tänka sig. Kan inte tänka mig en trädgård utan rosmarin, timjan, koriander och citronmeliss? Samma sak med chili och tomater. Mer närproducerat kan man inte få.

Men så ser det alltså ut just nu!

Kan knappt vänta på att få fortsätta.

 

6 kommentarer till “Att ha hunnit med lite grönska.

  1. Så himla fint du har gjort 😍 Men busken du har på trappan är en ormhassel, inte en trollhassel. Ormhassel slingrar sig som en orm, trollhassel blommar med små gula rufsiga trollkalufser på vårvintern men har raka grenar.

  2. Odlar du koriander från frö? Jag skulle så gärna vilja ha koriander i pallkragen men tycker det verkar svårt….

    1. Nej jag köper plantor 🙂 Odlar inget från frö, känner inte jag har tid att passa den första ömtåliga fasen.

    2. Att odla koriander från frö är verkligen busenkelt. Kräver bara vatten som alla andra fröer. Testa vetja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg