Att ha trollskog.

 

 

Skogen. Älskar den.

Exakt samma skog som vi bodde i när jag var liten; samma typ av mossa och vallar och granar och jag kan fortfarande minnas så tydligt hur jag som liten var ute alldeles själv i skogen bakom huset, följde vattendrag och byggde kojor. Fattar inte hur min mamma vågade låta mig? Innan mobiltelefoner och gud vet allt. Men vi barn i området var alltid ute och lekte, själva, och när det började skymma gick vi hem om inte någons mamma ropade innan att någon annans mamma sökt nån av oss. Det var ju ett helt annat klimat då, måste det ha varit? Bara tanken på att släppa Leo ut i skogen utan en aning om var han befann sig känns extremt främmande trots att det var precis så jag själv fick göra. Jag minns också att vi tältade i en kohage nånstans; jag och grannpojken, utan att vara det minsta rädda trots att det var en ganska bra bit hemifrån. Idag skulle jag dött om jag tältade så öppet, hade varit säker på att bli lemlästad och mördad och allt annat hemskt man kan föreställa sig.

Och tänk att man är så gammal, alltså? Att man minns tiden innan mobiltelefon, minns när sökaren kom, minns första gången man loggade in på internet. Minns Aftonbladets chat där man chattade med killar, spraydate, msn, sockerdricka och alla de där andra ställena man hängde på och som inte längre finns kvar. Min mailadress har jag kvar, exakt samma konto som skapades då när internet precis kom, och jag minns fortfarande hur modemet lät där hemma när det kopplade upp (man hade ju fast telefon på den tiden) och hur det bröts så fort någon ringde. Och att det var billigare på kvällarna? Minns ni? Efter 19 har jag för mig, och man betalade efter vilket område man ringde till och jag kunde allas nummer eftersom det inte fanns någon mobil som höll reda på det åt mig.

Herregud.

Ja, ja. Bäst att inte tänka på det.

Bättre att tänka på trollskogen och hur vacker den är och hur mycket den påminner mig om hur det var att vara liten.

 

 

3 kommentarer till “Att ha trollskog.

 1. Du har en söta kille och trollskog. Han passar exakt till älvorna och in i denna magisk skog..🧚‍♂️🧙‍♂️ Skogen är en av de bästa lekplatsen för barn. Barn som växte upp med naturen har en helt annan känsla för naturen.

  Tyvärr tiderna har förändrats. Jag saknar ofta de gamla goda tiderna där du kan lämna dörren öppen. Ingen stjäl din dekorationer framför huset, de hade respekt för andra människors egendom.

  Hur många timmar spenderar jag med vänner i skogen som du? Vi hade även vårt eget trädhus. Jo min var en busk, jag kunde aldrig klättra. 😃
  Jag kommer fortfarande ihåg en rolig historia, jag kommer aldrig att glömma det.
  Min mamma sa till oss barn. Kom tillbaka när det blir mörkt. Tyvärr glömde hon att vi var i midsommar, det blev inte mörkt. Så vi lekte vid midnatt i skogen, medan mina föräldrar letade efter oss med grannar. Ja, jag tror att de skulle ha varit lyckliga om de hade en mobil där de kunde ringa oss.

  Men njuta av den trevliga tiden. Barn växer upp så fort. Trevlig minnen Emma, tack så mycket för delningen, Låt oss fortsätta för att påminna oss om vår vackra ungdom som aldrig kommer att hända igen.. Ha en fin helg..❣️

 2. Visst är det rätt häftigt hur man flängde runt bland åar, gamla sagohus och härliga skogar!
  Galet och spännande!

  ❤️

 3. Vill minnas att det var efter 18? Min pappa hade butik hemma och folk behövde kunna ringa, och dessutom kostade det några öre i timmen? så det fanns en begränsning, men det gick ju inte att låta bli att starta modemet… Those were the days.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg