Att ha ännu en trädgårdssatsning!

 

Odlingslådorna <3

En av alla favoritplatser i trädgården, tror jag? Med gruset och kanterna och alla kryddor och det lilla växthuset, och så med Tants ros som jag hoppas ska trivas.

Det är Noahs favoritplats också; man hittar honom alltid där – lekandes, i sin egna lilla värld. Det finns ju en liten sandlåda i form av en båt men sanden bryr han sig inte så mycket om; går mest runt på plätten och talar med sig själv och hittar på världar och lekar bara han själv vet om.

Men ser ni vad mer som är nytt?

 

 

Nej inte chiliplantan, och inte det fallna trädet…

 

 

 

Javisst!

Två stycken buskar fattades tyckte jag, så efter lite velande (inte för hög buske men inte för klen, rätt typ av blommor och så vidare) blev det två stycken schersmin! Om jag inte minns fel är det Kameliaschersmin? Doftar l j u v l i g t och är såklart inte så mycket att hurra för ännu, men den blommar generöst redan och när den fått växa till sig tror jag det kommer bli vackert – som en liten doftande portal till växthuset. Har försökt satsa på växter som bara kommer bli bättre med tiden det här året; rosbuskar, träd, perenner, schersmin, klematis – sånt som kräver lite tålamod men som vi sen kommer kunna njuta av varje sommar framöver; precis som rosorna vid husväggen och flaggstångsrabatten, de blir vackrare för varje år. Råkade dock även spontanköpa två honungsros som bör komma med posten snart och jag har inte en a n i n g om var den ska hamna men det löser sig. Har man bara blomman och en spade och lite fantasi ordnar sig det mesta, inte sant? Kanske hamnar den vid den lilla utbyggnaden vid toaletten, eller nere vid grindstolparna med klätterhjälp. Får bestämma mig när de dimper ner.

Men så ser det ut nu alltså! Och nästa år förhoppningsvis ännu bättre.

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha ännu en trädgårdssatsning!

  1. Det är en imponerande trädgård. Jag älskar särskilt björken i bakgrunden. En sådan vacker motiv. Okej tillbaka till hans trädgård. Imponerande honungros, framför allt gillar jag tant ros, det är så vackert. ❣️🌹🌹🙌

  2. Åh, grindstolpar med honungsros låter som en dröm! Att välkomnas av doften och ett cremè-färgat moln…! Jag har själv ett par men de har nog för stor konkurrens där de står, borde skaffa en ny och sätta i höst. 🙂
    kram

  3. Hej!
    Sitter och googlar blå färger till dotterns rum, och då hittade jag en bild på den som ni har i er lilla hall. När du har tagit kort i ljus så verkar den lite dimblå, nästan grå. Och i lite mörkare ljus ser den mer petrolaktig ut… jag skulle bli jätteglad om du kunde klargöra lite mer hur den faktiskt ser ut😅? Önskar dej en fortsatt härlig sommar☀️

  4. Så ljuvligt alltihop! Jag älskar schersmin, doftar ljuvligt och ”snöar” fint. Men när du skriver att de inte är så stora… Schersmin kan nig bli 3 m om de trivs. 😃

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *