I annonssamarbete med SVEDEA

Att påminna om något viktigt.

 

Djur.

Någon av de vackraste relationer vi kan ha som människor, men också någon av de svåraste. Vi har ju tyvärr inte våra djur för alltid men den tiden de är med oss väger ändå upp det där med att tillslut behöva skiljas åt, och när de är med oss vill vi ju inget annat än att de ska få vara friska och ha det bra. Men det är ju inte så enkelt; saker kan hända precis som det kan hända oss. En stukning, en uttorkning, ett bett, en blomlök mellan tårna – något som gör att vi står där och behöver söka hjälp för vårt djur. Tack och lov finns det ju fantastiskt fin veterinärvård att tillgå men det är å andra sidan väldigt dyrt och har man inte sitt djur försäkrat måste man betala hela summan själv och vi som haft djur som spenderat mycket tid hos veterinären vet att det inte är några småsummor direkt. Särskilt inte om det gäller Haggis haha; hon måste ju sövas vad de än ska göra eftersom hon är så h y s e r i s k t rädd för allt som har med veterinärer att göra så ingen undersökning som innefattar nån form av redskap kan göras. Klappa går bra men lyssna, ta blodprov, raka bort päls, känna på tassar? Glöm det. Så japp; en kostnad för sedering och en kostnad för uppvak är standard. Varje gång. Ni kan ju tänka er.

 

 

Svedea förstår det där med att vara djurägare, det märks på deras försäkringsvillkor. Jag har ju tagit upp andra punkter tidigare (som att medicin alltid ingår till exempel) men det finns några till som är värda att lyfta. Som Trygghet hela livet – samma veterinärvårdsbelopp hela livet. Självklart ska även den gamla hunden/katten ha samma skydd som våra yngre djur kan man tycka men det är ju tyvärr inte alltid så. 20% Juniorrabatt upp till 16 månaders ålder är en bra start när man hämtat hem sin valp och har mycket utgifter ändå, och så det bästa: ingen karens. Karensfriheten innebär att försäkringen gäller från samma dag du tecknar den medan de flesta konkurrerande bolag har 20 dagars karens på nyteckning om djuret inte är under 4 månader. Det blir alltså inget glapp i skyddet om man väljer att byta.

Mer om Svedea och deras försäkring kan du läsa HÄR.

Själv är jag så vansinnigt tacksam över att det finns; utan att ha haft mina fyrbenta försäkrade skulle jag ställt inför jobbiga beslut för längesen. Och som sagt; det enda man vill är att få ha sitt djur friskt, välmående och lyckligt och då är en försäkring en del i det hela. Så igen; kan du undvika att ha ditt djur oförsäkrat – gör det.

Den dagen det behövs är man så tacksam att det finns.

 

I reklamsamarbete med SVEDEA

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att påminna om något viktigt.

  1. Håller med dig, så otroligt viktigt och tacksamt att ha sina djur försäkrade om det skulle hända något. Jag personligen tycker så mycket om när du blandar in något inlägg om dina hundar ibland! 🙂 Har själv en (stundtals två) här hemma och mestadels är det jättehärligt med hund men det finns såklart tillfällen när man känner…. lite annorlunda. Jag är så nyfiken, hur är det att ha så många som fyra (eller tre) samtidigt? Vad händer när det plingar på dörren hos dig: skäller de eller är det bara genuint superlyckliga över besök? Om de får tuggben? Håller de alltid sams? Älskar de barnen och deras tjo och tjim? Det är sånt jag lurar på ibland när jag läser din blogg och skakar på huvudet pga det kaos som mina hundar då och då skapar 🙂

    1. Hahaha klart det blir lite kaos ibland ☺️ När någon knackar skäller alla, men slutar när personen klivit in. Barnen går det jättebra med men mina barn har ju liksom fötts in i hundfamiljen och fått lära sig respektera djuren och vad som är okej och inte. Får de ben så tar de sitt ben och springer blixtsnabbt till varsitt ställe för att äta ifred. Sams håller de, när Haggis löper är hon sur som satan och visar tänderna bara Prosten visar sig men de har aldrig rykt ihop till blodvite utan det är bara varningar. Bäst går Spöket och Prosten (innan tydde sig Spöket alltid till Tant) medan Haggis inte direkt går och lägger sig ihop med nån av de andra utan väljer en egen plats – Spöket sover däremot gärna hoprullad på Prosten 🙂 Och ja, det var lite snabba förklaringar ☺️

  2. Älskade jyckar! Har själv två men är i färd med att skaffa en tredje. Har två tikar nu (11 &3 år) men denna gången blir det en hanhund. Hur har du gjort med sterilisering/kastrering? Eller är de au naturel?:) Vår gamla tik är steriliserad pga livmoderinflammation. Lite nyfiken på hur du gjort. En finfin blogg du har!

    1. Tant och Tooka var steriliserade, Haggis och Spöket inte. Prosten ska få en kemisk kastrering om 2,5 mån för nu börjar han fatta grejen 😂

  3. Har en 8-årig golden som fått ryggproblem och till råga på allt en stor tumör på örat. Oj, glad över försäkring? Ja, verkligen. Har också Svedea efter att ha bytt från ett annat bolag. När jag skickat in kvitton för smärtstillande mediciner, antibiotika m m så har det tagit någon dag innan pengarna sitter på kontot. Förra bolaget fick jag vänta en månad på innan jag fick tillbaka en krona på veterinärvårdsbesök. Nej tack. Vi har även tre katter, alla försäkrade ifall att olyckan eller sjukdom skulle komma farande.
    I förrgår gjordes en operation av tumören på min hund och slutpriset landade på 12 300 kr, jag fick betala en bråkdel själv. Så-jäkla-nöjd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *