Att ha kommit en bit på vägen.

 

Jag har ju påbörjat arbetet med lägenheten (inredningsuppdrag) och tänkte att vi kunde se hur det börjat ta form?

Såhär såg alltså köket ut från början som ni nog minns, och där ville jag göra en förändring för att det skulle passa bättre in med stilen och med färgen som skulle upp på väggarna. Till det här rummet, som är ett öppet stort rum med kök, matplats och vardagsrum i ett, valde jag att måla med kulören Deep Paris – det är samma som jag har i köket hemma och det är en otroligt tacksam kulör att kombinera med eftersom nästan allt funkar och den är inte alltför vågad vilket är en fördel när det gäller inredningsuppdrag.

Det var alltså före.

Vill ni se vad som hänt?

 

 

Tadaaaa!

Det fanns två lösningar på köket; byta luckor vilket skulle bli ganska dyrt då det inte var ett standardkök eller att måla de befintliga luckorna vilket skulle bli billigare. Jag ville ha köket svart för att matcha den maskulina tråden men inte ”hårdsvart” och därför föll valet på Dazzling Calais som är den absolut vackraste svarta jag vet. Väggarna målade kunden så de var klara när jag kom, men köket målade jag genom att först sandpappra alla luckor, måla med snickerigrund och sen med tre lager av Dazzling Calais i snickerifärg.

Vad som är kvar nu i köket är att byta kakel – ett nytt är beställt och ska upp så snart det anländer och det kommer bli pricken över i:et! Letade länge efter rätt plattor och de jag hittade är de vackraste jag sett på länge tror jag, och eftersom det bara behövs ungefär 1,5 kvm blir det inte så saftigt heller – så i princip är det ett helt nytt kök för kunden fast för en mycket billigare peng än att byta hela alltet mot något nytt.

Den lilla köksön ni ser på översta bilden är kundens egna och den visade sig passa in alldeles utmärkt med det ”nya” köket.

Ja ni ser ju redan lite av matplatsen men den delen tar vi i ett annat inlägg tänker jag? Men ett stycke förvandlat kök blev det! Roligaste uppdraget på länge.

 

 

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att ha kommit en bit på vägen.

    1. Ja nån form av sten är det 🙂 Dock inget jag satt in utan fanns där från början så jag vet tyvärr inte hundra.

  1. Superfint, du är verkligen grym på det där! 👌🏻 Konstig tanke kanske men kan man tänka sig att måla även taket i samma färg som väggarna för att binda ihop allt? El varför målar man så sällan tak egentligen? 🧐

    1. Det kan man absolut, men här med lite lägre tak och relativt små fönster skulle det bli för mörkt (och hundra spots i taket haha skulle bli pilligt som fan)

  2. Vilken skillnad, ser fram emot att se kaklet. Du är så duktig på att komponera. Har du något tips, vi har brunt kök och mörkt tak ala furu. Vilken färg blir fint tror du att måla luckor? Måla taket är ingenting vi orkar just nu, eller någonsin känns det som då vi har träbalkar som är lackade och kökstaket hänger ihop med hall och vardagsrum🤦‍♀️ stooort 💃

  3. Jättesnyggt! Jag har länge velat göra något åt våra luckor som är rejäla ekluckor. Det känns inte som man vill slänga ut dem men har tvekat att måla mörkt eftersom vårt golv är mörkgrått. Det ser ut som att här också är rätt mörkt golv… tror du det funkar med svarta eller mörkgrå färg på luckorna. Vi har dessutom norrläge i köket. Du hittar verkligen vackra, lugna färgkombinationer😊

    1. Ja absolut! Om det finns ljus i rummet tycker jag inte det gör något; det är ju vackert med mörkt och tycker inte man ska vara rädd för det. Man kan ju alltid ljusa upp med att ha ljusa skålar, detaljer och kökshanddukar framme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *