I annonssamarbete med DESENIO

Att ha byggt en liten tavelvägg!

 

Ni minns kanske den här väggen hos kunden i lägenheten jag inreder?

En perfekt vägg för ett skrivbord mellan två små fönstergatt – kunden hade ett skrivbord som det var viktigt att det fick en plats och just här kändes det absolut mest rimligt att sätta det. Men bara ett skrivbord blir ju inte så kul, så jag ville absolut skapa en tavelvägg också för att det inte skulle bli så strikt och stelt och den absolut billigaste lösningen för en tavelvägg om man nu inte redan har en massa tavlor och ramar och posters redan är att leta hos Desenio så det var precis vad jag gjorde. Och med hjälp av två stycken av kundens egna posters/ramar så fick jag ihop en hel tavelvägg för en bråkdel av vad det skulle kostat att köpa maffiga träramar eller signerade prints – här var det inte så viktigt att det var signerat eller maffigt eftersom kunden inte är konstsamlare, det viktiga var att det blev vackert och skapade hemkänsla och det är ju just det tavelväggar är så bra för.

 

 

Ett stycke tavelvägg!

När jag hänger en sådan så vill jag inte ha den för ”ordnad” om ni förstår vad jag menar? Här har jag bara set till att den nedre kanten är rak och sen fick tavlorna ta sig plats lite som de ville för att mer se ut som om de hängt där i en evighet och tagit tid att växa fram, istället för att vara helt i linje överallt och ordnade. Ni fattar.

För att inte bli tokig av processen och behöva spika 100 hål i väggen klipper jag alltid ut tavlornas exakta mått i målarpapp och hänger sen upp det på väggen med hjälp av tejp först – då ser jag e x a k t hur det kommer se ut och kan ändra runt i hundra år tills jag är nöjd utan att göra ett enda hål i väggen, och sen när de är där jag vill ha dom märker jag ut tavlans hängare på pappret, spikar där och drar sen bara bort pappret och hänger upp tavlan.

Lovar; kommer hjälpa er jättemycket om ni ska hänga en vägg att göra så – att bara spika på frihand är ruggigt svårt.

 

 

En vacker bordslampa (Pelle från Watt&Veke) samt en fyrkantig poster från Desenio i ram.

De två med guldramar är kundens egna och det är ju det bästa tipset; samla ihop det du har om du ska bygga en tavelvägg och blanda sen upp det med nytt – alla bitar behöver ju inte vara nyinskaffade. Vill man sen byta känsla är det ju bara att byta motiven; när ramarna väl är på plats är ju det största jobbet gjort och att byta posters blir lite som att byta kuddfodral i en soffa; ganska liten insats som gör jättemycket för helhetsintrycket, om man nu kanske vill ha det lite murrigare inför hösten och ljusare inför våren till exempel.

 

 

 

Den där genomskinliga ramen är en favorit!

Tycker det är så vackert när väggen får synas igenom och själva postern tar mindre plats än ramen är.

 

 

 

Jag valde ganska neutrala men ändå passande posters till den här kunden; svart som binder ihop köket och köksstolarna och sådär. I en tavelvägg tycker jag det är fint att blanda storlekar, liggande/stående format och ramar så att det blir lite levande och som sagt mer ”ditslängt” eller som den växt fram efter resor. Var inte rädd för att addera saker som inte är tavlor också; när allt var uppspikat tyckte jag det fattades något så det blev en stråhatt och ett litet underlägg i samlingen och det ger det en ännu ”stökigare” känsla.

 

Fördelen med Desenio är att ramar och passepartout håller riktigt bra pris de också så man slipper ruinera sig på ramar för att få upp något på väggen (ramar kan ju vara löjligt dyrt som ni vet). Om ni vill veta exakt vilka posters det är jag använt är den med människan i linjer 50 x 70 HÄR, den liggande som ser ut som en väg 30 x 40 cm HÄR och med posterhängare HÄR, den fyrkantiga postern med streck finns HÄR, och den vackra ramen man kan se igenom finns HÄR och den är i storlek A3 och i den satte jag den HÄR postern i 21 x 30.

Jag bad om en rabattkod om nu nån är sugen att skapa, så med koden ’attvaranagonsfru’ får ni 25% på posters (ej ramar, handpicked-/ samt personliga posters) och den är giltig till och med den 1:a augusti. Hela utbudet hittar ni HÄR.

Tavelväggar alltså. Skulle kunna bygga såna överallt känner jag.

I reklamsamarbete med DESENIO

 

6 kommentarer till “Att ha byggt en liten tavelvägg!

  1. Åh så fint!!

    En helt annan fråga. Såg att det är säsongstart för Timjan Tupp och Tårta. Är du med den här säsongen också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg