Att prova nya stränder.

 

Vi åkte till Karlshamn också!

Mannen bodde ju där en stor del under sin uppväxt så vi tänkte att det kunde vara lite kul att visa pojkarna var pappa växte upp, och få lite äventyr själva. Eftersom svärföräldrarna flyttade ner till Skåne ganska snabbt efter att jag och mannen gifte oss så blev det ju liksom inte så många besök till Karlshamn, så vi passade på när vi ändå hade en kortare väg att köra än det är från Ystad. Och här hamnade vi! På en ljuvlig liten strand med klart vatten som var förvånansvärt varmt (är så van vid Ystadvågornas aningen kyligare temperaturer). Detta var ju när det fortfarande fanns värme i luften och var s o m m a r, så tro inte att jag blivit isbjörnsbadare.

 


baddräkt | La Leia HÄR

 

Pojkarna håvade efter fisk (vilket var avsevärt mycket svårare i havet trots att mannen envisades med att det skulle finnas små plattfiskar gömda i sanden), jag åt glass och läste Mats Strandbergs ”Slutet” (läser igenom alla hans nu) och märkligt nog mullrade åskan trots att solen sken och alla badgäster tittade förvånat upp mot himlen och undrade vad det var som pågick egentligen. Kanske var det inte åskan, kanske sprängdes det i nåt stenbrott nånstans?

 

 

Men nog var det åskan alltid!

Helt plötsligt försvann solen, himlen öppnade sig och regnet började vräka ner. Badgäster försvann blixtsnabbt åt vänster och höger och pojkarna kom trummande över bryggan och skrek förtjust över regnet.

 

 

Så vi tryckte ett litet tag under träden tills vi fick anse oss besegrade och ge upp, packa in i bilen igen och köra mot Karlshamns city istället för att ta en lunch och fixa helggodis. Där fortsatte vädret skifta från strålande sol och tryckande värme till spöregn och åska med ungefär tre minuters mellanrum så vädret var helt enkelt lite ambivalent just den dagen, men mer om det får vi ta i nästa inlägg för nu finns här några som vill ha frukost och ett gäng trädgårdsväxter som gärna vill bli vattnade.

Ses alldeles snart igen, såklart.

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att prova nya stränder.

  1. Ser härligt ut. Är själv född i Ystad och har tillbringat många lov där, alltid kallt i vattnet. Är du så brun av sol eller av BUS?

  2. Det ar just det som gor svensk (eller Nordisk!) sommar som bast. Man leker glatt runt i sand och hav (eller sjo) och plotsligt kommer sommar regn som ar sa varmt och harligt, men mullrig aska. Jag tror jag och min bror (och hela Nordiska barn folket) somnade gott pa sommardagarna efter man badat sig slut och atit en massa glass och bullar. :o) Ser ut som en jatte fin strand det dar. :o)

  3. ❣️Åh, helt vackra bilder och fantastisk outfit Emma. Nya stränder är alltid trevliga. Haha, jag älskar det när badarna försvinner snabbt, så du har stranden för dig själv. Ja, solen försvinner oftare. På kvällen blir det svalare igen.

    Ser ut som om du hade en perfekt strand och dag, jättebra.👍

    Vad jag märkte på dina bilder Emma. Jag älskar dina bilder, snälla se det inte som kritik.

    Du har några fläckar av bildsensorn eller linsen. Jag hoppas att det inte är sand. Jag dödade en Canon kamera förra året eftersom jag inte tog bort sanden omedelbart. Sedan dessa dagar håller jag permanent ögon på sakerna

  4. Tror mig se, att ni är vid Sternö ♥ Är själv från Karlshamn, men bor i Kalmar nu sedan nära 20 år …. Sternö är min barndomsstrand i alla fall. Kram ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *