Att ha den tiden igen!

 

 

Jaha, vad har vi där på vardagsrumsbordet?

Jo; garn. En helsikes massa garn.

Det är den tiden på året igen när jag får för mig att jag måste S K A P A och därför ger mig i kast med att sticka en helsikes massa mössor till alla jag känner. Barnen först, sen går jag i rasande takt över till mannen, Finn, vännerna och sen tillbaka till barnen igen. Tyvärr ska garnaffären nere i stan stänga? Men det är väl så; är svårt att hålla en butik bestående av enbart garn igång i en stad kan jag tänka – men jag tycker det är synd, för hon hade ett väldigt fint utbud och jag försökte att handla där så mycket det gick för att stötta det lokala. Men nu ska den alltså snart stänga och därför var det bäst att bunkra upp så jag klarar mig fram till jul iallafall.

Stickar ni?

Om inte – gör det! Finns jättebra tutorials på YouTube och jag rekommenderar att starta med mössor på rundsticka – det är inte alls svårt när man får grepp om det och man blir helt hooked när man väl har börjat.

Så japp; det gör jag från och med nu alltså. Stickar.

21 kommentarer till “Att ha den tiden igen!

 1. Hej rara Du!
  Blev alldeles betagen av garnhögen Din och undrar vad garnet heter ifallman kunde beställa den någonstans ifrån! ❤️😲❤️

 2. Så fina garner. Åhhh vad jag önskar att jag också fick det suget. Har försökt men get upp. Kanske ska testa igen. Älskar handledsvärmare så det hade ju varit en bra sak att sticka. Svårt att hitta i butik tycker jag. Men men vi får se. Kanske om några år. Spännande att få se dina alster dock (som jag hoppas vi får se).

 3. Vilka härliga färger! Har stickat i omgångar men tröttnar rätt fort när det tar så lång tid att göra något. Okej, jag har kanske gett mig på stora saker – tröjor m.m. 😂 Men handledsvärmare kanske vore något. Eller mössa. Men måste man inte hålla reda på en massa intagningar då?

 4. Synd om en sådan garnbutik stängs. Jag föredrar att virka och det är en avslappnad hobby. Jag ser fram emot dina resultat. Själv arbetar jag för närvarande med en amigurumi docka för Halloween.

  Du kan också beställa garn hos amazon. Där hittar du alla kända tillverkare. Tyvärr stängde vår garnbutik för många år sedan, så jag hade bara detta sätt

 5. Började sticka i våras för att dra ner på mobilsurfandet och blev helt hooked! Stickar mest snygga tumvantar med mönster och foder i ullgarn. Northman Mittens, superfina och en uppskattad present 🙂

 6. Nu fick jag också lust att sticka igen! Det här amazon, som Liz nämner här ovan – var hittar jag det?
  Jag tycker det är svårt att hitta både bra mönster och garner och både i affärer och på nätet. Tacksam för tips!

  1. Hej Annette,

   Amazon är en onlinehandlare som säljer allt. Jag använder Amazon UK eller Tyskland som också levererar till Sverige.
   Jag lägger några länkar

   https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?language=en_GB&nodeId=201910850#GUID-94F272E0-F280-4956-87FB-E99C2528462A__SECTION_28FE8A42C09D483696F3F53828ABAA28

   Garn (Yarn)
   https://www.amazon.de/s?k=yarn&crid=2RIIMENKC4E9C&sprefix=Yarn%2Caps%2C175&ref=nb_sb_ss_i_1_4

   Wool (Ylle)
   https://www.amazon.de/s?k=wool&ref=nb_sb_noss_1

   Hoppas att det hjälper dig ! 🙂

   /Liz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg