Att ha Malmös vackraste blommor.

 

 

Om du är i Malmö och behöver blommor finns det ett ställe som slår alla andra;

Blomsterpigan.

Det är där jag gör alla mina knepiga beställningar inför fotouppdrag. Ni vet; hej jag vet att det är januari men jag skulle behöva en sommaräng till om tre dagar eller eeehm om två veckor här i augusti ska jag bygga julafton i mitt vardagsrum, hur gör vi nu? och så löser de. Alltid. Julgran och hyacinter i augusti, sköra ängsblommor i januari, buketter bundna till mottagaren som om de vore skräddarsydda och nu för tiden behöver jag inte ens förklara för de v e t.

… ja alltså jag behöver ju inte säga mer, ni vet vad jag gillar.

Och det gör de. Och det låter kanske inte som en stor grej, men för mig som är ett extremt kontrollfreak och gärna micromanage prick allt är det en JÄTTESTOR grej för det är väldigt få jag kan säga så till och liksom bara släppa det, fullt trygg med att det kommer bli bra. Min hantverkare är en av de personerna jag kan göra så med, och så Blomsterpigan då.

Och varje gång blir det bra, mer än bra.

Så skönt att det inte är klokt.

 

 

Nu senast var jag inne för att hämta upp en bukett till de stockbilder jag skulle ta åt Sto.

 

 

Och där väntade den; alldeles yvig och perfekt!

Åh.

Så jag, behöver du blommor eller bara vill njuta av Malmös vackraste skyltfönster eller frossa i snittblommor?

Blomsterpigan, alla dagar.

Besök, bara gör’t.

 

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha Malmös vackraste blommor.

  1. Jag älskar blommor och växter och vill inte vara nego här, men funderar på när miljötänket ska komma till blomsterindustrin? De flesta butiker säljer väl importerade blommor som besprutats och gödslats med inte helt naturliga ingredienser, vissa är ju även färgade, typ blåa rosor och liknande. Känns inte som att de flesta florister tänker så mycket på det närproducerade och ekologiska (heter det så om icke ätbara saker?). Men tulpaner brukar nog märkas på ett annat sätt, med sin ”uppfödare” 🙂 Bra ju!

  2. Älskar den affären och deras alltid så fantastiska skyltning! Går förbi där varje dag på väg till jobbet och det är härligt att se skyltningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.