Att fylla 8 år och vara så älskad.

 

Tänk att idag blir han åtta år, min förstfödda.

Denna tänkande, analyserande, varmhjärtade lilla människa som kom till oss för 8 år sedan idag och gjorde att livet aldrig blev detsamma igen. Man kan inte förstå hur mycket barn vänder upp och ner på ens världsbild förrän man får dom själv, och jag var inte beredd på hur mycket han skulle komma att lära mig. Han som var Silkesapan, Buse, Leo, han som fått sin pappas matematiska snille (eller min mormors för den delen?) och min lite ömtåliga själ. Han som har ett födelsemärke prick i mitten av nedersta delen av nacken, det som jag varje gång jag ser tänker att någon gång, om några år, kommer en pojke eller flicka ligga där bakom honom och titta på det där födelsemärket och veta just då att de blivit förälskade.

Men för nu behöver han inte tänka på sånt, ännu vet han ingenting om dieseldoft från mopeder, hur virveln i hans lugg kommer driva honom till vansinne, hur världen kan vara orättvis, hur världen kan vara så vacker att hela magen vill vända sig av lycka, hur förälskelse kan få håren på armarna att resa sig. Än så länge är han bara Leo, Leo som går i andra klass och spelar handboll och kan allt om Mindcraft och är ett fan av Tomu till den grad att han bär dennes luvtröjor, som tar hand om sin bror på det finaste sätt jag vet och som doftar svagt av sköljmedel när han kramas.

Idag är hans dag.

Grattis, vår älskade. Du är den finaste vi vet.

 

Rekommenderade inlägg

15 kommentarer till “Att fylla 8 år och vara så älskad.

 1. Grattis på födelsedagen min underbara lilla vän🎉❣️🎁🎂
  Må alla dina önskningar gå i uppfyllelse, särskilt ditt gamingrum 🖥🕹
  Att hoppas du ha en bra dag 🎁🎂

  Önskar dig Gaming Grandama Liz 😀

 2. Har oxå läst din blogg sen du var gravid ,du har så gulliga pojkar roligt att följa dem. Dina fina hundar saknar Tant o Toka de var så vackra. Hoppas Leo att du får en kul födelsedag o god tårta. Kram

 3. Wow – vad fint du skriver vackra kvinna! Har följt Dig länge men aldrig kommenterat men nu…. rinner tårarna så jag bara måste! Som mamma till två tonårsdöttrar känner jag ingen SÅ mkt – njut – för plötsligt är de 13 & 16 år och man fattar ingenting! Kärleken blir bara större och större men man måste ändå släppa dem, lite lagom!

 4. Så fint skrivet! Tänk vilken skatt dina barn har att ösa ur när de blir äldre. Att få läsa alla dina fantastiska ord om dem.

 5. Jag har själv inte barn, men vad fint du skriver om din son ❤️ Kan riktigt känna din stolthet och kärlek för honom ☺️ Hoppas jag får känna så nån dag… 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *