Att fira mera.

 

Ja där hade vi alltså slagit oss ner till bords på Savoy, hungriga och glada, och väntade in kvällens trerätters. De har ju så vansinnigt god mat och dessutom gott om plats, så det är ett ypperligt ställe för att ha fest! Och inte bara på grund av maten och utrymmet utan också för att om nån vet hur man adderar ett stort F till Fira så är det Savoy; herregud vad de gick in för det till fullo när de förstod att det var ett födelsedagsfirande som var på gång!

Rasmus som hade hand om oss var en sån jäkla stjärna <3

 

 

Förrätten rullades ut på vagn (havskräftor) och sen blev det action må ni tro:

 

 

Swoooosh sa det bara och sen brann det utav bara helsike, och hela bordet ropade oooooooh! och klappade händerna som om vi just sett det fräckaste trolleritricket någonsin. Säga vad man vill men det är ju något särskilt med mat som fått brinna rakt framför ögonen på en.

 

 

Rasmus lånade Gelas mick (som inte funkade) och presenterade förrätten, vinet och annat. Havskräftan som nyss flamberats fick sällskap av en helt jäkla gudomlig hummersoppa och a l l a åt som om vi inte sett mat på en evighet. Nog ärligt något av det godaste jag ätit på länge?

 

 

Sen blev det gås! Med brysselkål och supergod sås. Är ju ändå November.

 

 

Sen började det hända grejer bakom draperiet när det var dags för efterrätt…

 

 

Rasmus kom rullandes med vagnen igen och eftersom han fattat att det var födelsedag på gång fick jag dessutom isfacklor! ÄLSKAR isfacklor?! Det är som ett tomtebloss för vuxna på något vis? En sån och man vet att det är partaj, och här fick jag inte mindre än två + att Rasmus rev av ja må ha leva på vägen vilket ändå måste ge pluspoäng.

Och vad tror ni hände sen?

 

 

Jupp!

Vi fick skånsk äppelkaka och han brassade äpplen i den där pannan som om hans liv hängde på det. Älskar’t.

 

 

Och där satt vi alltså, mina vänner och jag, utklädda och skrattande och firade födelsedag och pratade och åt mat så god att det knappt går att beskriva. Kunde inte önskat mig en bättre kväll (eller bättre vänner) och undrar ni vad ni ska hitta på när ni fyller år kan jag varmt rekommendera att ha Finlandsfärjefest, klä ut er till kapten och gå till Savoy för en pangkväll – en sån som du har ont i hela kroppen av när du vaknar upp dagen efter för att du har skrattat så mycket att varje muskel i dig har använts.

Ah.

Attans att det ska vara ett år tills nästa födelsedag?! Tur att man kan hitta på saker att fira däremellan.

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att fira mera.

  1. Återigen, ÄLSKAR fan ”Gunnilla”. Så klockren på bilden när det ser ut som att ”nu ska nog Gunilla ta det lite lugnt med vinet!”

  2. Alltså. Ursäkta, men du tror väl inte att den här dansbandssångerskan skulle gå på ett sådant födelsedagsfirande med en icke fungerande mick? Nej, den fungerade i allra högsta grad vill jag meddela (hallå, vad tror du om mig?!!), den var bara inte inkopplad. Så.

  3. Hej!

    Jag söker ett par spanx leggins du la upp här för ca 2 år sen.. vet du vad de var för märke? 🙂 eftersom country dreams har lagt ner

  4. Alltså ni kan verkligen det här med att fira varandras födelsedagar big time men utan att det blir f ö r mycket att det goda, if you know what i mean 🥳🤩 God mat, goda vänner, någonstans att sitta och kanske lite bra musik i bakgrunden vad mer kan man vilja ha 😁
    Love love love allt med dina bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *