I annonssamarbete med HOUSE OF MÅNSSON

Att ha Årets Stora Julljus-test!

 

 

Aaaaah!

Så var det då ÄNTLIGEN dags för ett dofttest av julljus igen! SOM jag längtat (rabattkod kommer längst ner i inlägget). Ni som varit med ett tag vet ju att det är mer eller mindre tradition för mig att göra tester av julens dofter och i år blev det då äntligen dags för ännu en stor omgång av just detta. Ljusen jag testat kommer från Kringle Candles och Country Candles (samma grundare som Yankee Candles) och det är ljustillverkare jag ÄLSKAR eftersom dofterna håller en evighet och fyller ett rum utan att för den sakens skull vara påträngande.

Så jag har sniffat och skrivit och sniffat och tänt och sniffat och skrivit och gjort min ärliga bedömning i vanlig ordning. Och ja; smaken är som baken som sagt så om jag nu inte gillar ett ljus ni älskar så bli icke upprörda – detta är bara min högst personliga åsikt och inget annat. Och eftersom en del av er kanske delar utrymme med en mansperson så har jag i år även tagit in en gästpanel i form av ett stycke revisor som fått sniffa och lämna omdöme precis som jag; så ni får inte mindre än två åsikter på köpet. Fantastiskt, eller hur?!

Poängsättningen är som följer: jag har i år gjort två kategorier som ljusen betygsätts efter. Det är JULKÄNSLA, alltså hur mycket julfeelis man får av doften, och DOFT vilket helt enkelt är hur god doften är – julig eller ej. Är ni med? En del dofter kan ju vara fantastiska även om de kanske inte är så juliga och då känns det ju taskigt att dra ner betyget på grund av det, därför delas det nu i två – allt för att ni lättare ska hitta i doftljusens snåriga värld. Betyget sträcker sig från ett E till fem E (eller ett R till fem R när det gäller revisorn), där ett är sämst och fem är bäst. Och självklart förekom inget fusk; han fick inte veta vad jag tyckte innan han lämnade sitt omdöme även om vi ibland lämnar nästan identiska associationer.

Ok? Ok!

Då kör vi!

 

 

 

 

DOFT: Winters Nap

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Kryp under filten och njut av denna mjuka mysiga doft, den ger dig den bästa Winter´s Nap

JAG:
Mmmm… Mjuk, vanilj, smörkakor, vaniljbodylotion från The Body Shop med grön kork – den man hade när man var tonåring. Liten touch av kristyr. Väldigt snäll och mjuk och förlåtande doft, en sån man kan ge åt vem som helst eftersom den inte sticker ut. Julig? Nja. Men underbar.

Julkänsla:
EE
Doft: EEEE+

ETT STYCKE REVISOR:
Doftar som köpcentrum gör i juletider. Vanilj och sött.

Julkänsla: RR
Doft: RRR

Winters Nap hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: ’Twas The Night

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Mustig skog med dess fylliga röda bär sammanvävda med bitar av stjärnanis och krämig magnolia.

JAG:
Hm. Söt? Som röd klubba och plommon, eller röda ferraribilar.
Lite för röd-söt för min smak, lite skrikig liksom, men tänker att i ett tonårsrum passar den perfekt om man nu har såna hemma.

Julkänsla: E
Doft: E+

ETT STYCKE REVISOR:
Den luktar som min gamla senila mormor gjorde när hon glömt att hon tagit på parfym på julafton och sen applicerade mer parfym en gång i kvarten. Jordgubbar eller röd frukt.

Julkänsla
: RR
Doft: RRR

’Twas The Night hittas HÄR.

 

 

 

DOFT: Gold & Cashmere

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Denna varma doft kan skryta med söt citrus, krämig vanilj & muskot, lönn och sandelträ för en drömmande mjuk doft.

Top- Bergamot, Black Currant, Orange
Mid- Butters, Creamy Vanilla, Maple
Base- Amber, Musk, Sandalwood

JAG:
Doftar man som tvättat händerna på en toalett på ett dyrt hotell! Kryddig, manlig, doftar som såna där lyxiga tvålar som är inslagna i hårt guldbestrött papper. Ett ljus för alla med daddy issues eller för den som gillar män som tänt rökelse eller tvättat händerna med alldeles för dyr tvål.

Julkänsla: E
Doft: EEE+

ETT STYCKE REVISOR:
Aftershave på pappa. Lite muskig och lite söt och nåt mer jag inte kan komma på.

Julkänsla: RR
Doft: RRR+

GOLD & CASHMERE hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Peppermint Twist

BESKRIVNINGEN SÄGER:
De klassiska röda och vita godsakerna skapar en frostig mint upplevelse. Pepparmint twist fyller luften med denna underbara doft.

Top- Chocolate, Cream
Mid- Chocolate, Marshmellow
Base- Musk, Tonka Bean, Vanilla

JAG:
JAAAAA! Polkagris! Mycket, massor, tonvis med mjuk polkagris! Som om man stått i sitt lantkök och bakat polkagrisstänger iförd linneförkläde. ÄLSKAR! Lite konstig biton av kräk när det inte är tänt, men det försvinner direkt när man tänder det. Ä l s k a r.

Julkänsla: EEEE+
Doft: EEEE+

ETT STYCKE REVISOR:
After Eight efter middagen på julafton. Choklad och mint. Mmm.

Julkänsla: RRRRR
Doft: RRRR

Peppermint Twist hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Cozy Christmas

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Varm delikat rom med kryddnejlika och vanilj. Alla ingredienser för en mysig jul!

Top-Coffee Bean, Gourmand
Mid-Hot Buttered Rum
Base-Clove, Vanilla

JAG:
FULL POTT! Den doftar Drömmen! Brasa och julgran och ingenting annat. Och ingen lågdoftande kungsgran här inte; utan en tallig barrande nyhuggen skogsgran när man precis öppnat luckan till kaminen. Vill BO i den här doften!!! Som Cozy Cabin om ni testat den, fast med barr. KÖP! Känner mig som Oprah nu; Du ska ha en! Du ska ha en! Alla ska ha en!

Julkänsla: EEEEE!
Doft: EEEEE+

ETT STYCKE REVISOR:
Okej; vårt lantställe när jag var barn. Trä, lite sött, kryddor, eld. Väldigt trevlig!

Julkänsla: RRRRR
Doft: RRRRR

COZY CHRISTMAS hittas HÄR.

 

 

 

DOFT: Balsam Fir

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Mysig vintergrön skog av tall, gran och cederträ utgör landskapet i denna rika, robusta och spirituella doft.

JAG:
Mmmm… Riktigt kladdig kåda och mustig gran. Doftar precis som fingrarna gör efter att man har varit ute och klippt av granruskor att lägga på trappan. För den som har plastgran är den här ett MÅSTE känner jag – då får man den äkta grandoften ju! Lite för mycket bara gran för att ha tänd året om kan jag tycka men skit i det. Det är ju trots allt ett juldoft-test och vad är mer jul än nyhuggen gran?

Julkänsla: EEEE+
Doft: EEE

ETT STYCKE REVISOR:
Julgran! Verkligen jul! Men den här hade jag nog kunnat ha tänd året om faktiskt och känna mig som om jag var i skogen.

Julkänsla: RRRRR
Doft: RRRR

Balsam Fir hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Fireside

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Njut av den tända brasan och känn den svaga rökiga doften blandad med sötma från citrusen.

JAG:
Mitt mest älskade ljus alla tider tror jag? Sååååå trygg, hemtrevlig, pudrig doft av kanel och hemma. Den absolut hemtrevligaste doft jag vet, alla kategorier, man KAN inte vara stressad i ett hem som har den här doften. KÖÖÖÖP! Funkar hela hösten, vintern och fram tills solen börjar värma där nånstans i april – är inte superjulig utan bara mjuk och tröstande.

Julkänsla: EEE
Doft: EEEEE+

ETT STYCKE REVISOR:
Som om man kommer hem och någon har bakat kanelbullar. Kommer att tänka på någon här som alltid bakade kanelbullar. Mysigt.

Julkänsla
: RRR
Doft: RRRR

Fireside hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Cheers

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Den allra bästa av önskningar … den här livliga doften lockar oss att fira livet varhelst det leder oss. Den här är till dig.

JAG:
Nä fy f-n? Vad skålar dom i egentligen?! Såndär WC-grej som färgar vattnet när man spolar? Herregud. Alldeles för artificiell och hittepå för mig, den luktar verkligen toalett och det firandet kan enbart leda mig till helt fel sällskap känner jag. ”Den här är till dig”. Eh, tack men nej tack. Den festen kan dom ha för sig själv.

Julkänsla: Noll.
Doft: Noll. Eller minus. Om man nu kan sätta minus.

ETT STYCKE REVISOR:
Toalett. Stickande och … *sniffar* kan inte ens beskriva det? Rengöringsmedel på offentlig toalett! Blommig och vulgär. Vem vill skåla på en toalett? Varför tvingar du mig att lukta på sånt här? Perverst är vad det är.

Julkänsla: MINUS TIO
Doft: NOLL

Cheers hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Winter Wonderland

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Ta en förtrollad promenad genom underbart vinterlandskap.

Top- Berries, Green
Mid- Balsam Fir, Currant, Maple
Base- Musk

JAG:
Håhåååå! Vindbiten man i flanellskjorta och Fristadsbyxor! Doftar exakt som skogshuggare som klivit innanför dörren med frost ännu kvar i skägget. Den doftar 1) kallt väder/minusgrader 2) man och 3) brasa – och i den ordningen. Det är liksom så doften slår dig; först känner man ettan sen tvåan och sist trean. Detta ljus skulle jag säga är en mer vindpinad, friluftande, tallbarr-i-håret-version av mannen vi föreställde oss vid Gold & Cashmere. Är ni med då? Gillar.

Julkänsla: EEE
Doft: EEEE

ETT STYCKE REVISOR:
Vet inte vad den här luktar? Fusksnö kanske, och en bit frosting. Som nån som försöker vara mysig men inte alls är det.

Julkänsla: R
Doft: RR

Winter Wonderland hittas HÄR.

 

 

 

 

DOFT: Stardust

BESKRIVNINGEN SÄGER:
Stardust är en himmelsk konstellation av djärva blomtoner, varma bärnsten, mysk och skog.

JAG:
Doftar Banditen! Seriöst! Mjukt, lite vaniljigt, väldigt behagligt och inte ett dugg påträngande. Som Nicole när hon ätit marshmallows iförd mjuka innetofflor och hur kan man inte älska det?! Vill ni ha Banditen hemma, och vem vill inte det som sagt, så är denna för dig. Går också utmärkt att ge bort till vem som helst som behöver lite tröst eller mjukhet i livet. Åretruntdoft säger jag! Mjuk nog för sommar och trygg nog för vinter.

Julkänsla: EE
Doft: EEEEE

ETT STYCKE REVISOR:
Påminner om doften av en flickväns schampo. Tröstande och snäll. Känns som att dofta på en kram.

Julkänsla: RRR
Doft: RRRR

Stardust hittas HÄR.

– – –

Och det var det!

Tio stycken doftar har vi sniffat oss igenom och där finns verkligen några guldkorn! Ett extra plus med de här ljusen är att etiketten är superenkel att dra av, och så har du ett anonymt stilrent ljus om du nu tycker att etiketten inte passar in i den övriga inredningen.

Och koden attvaranågonsfru ger er inget mindre än 25% rabatt i hela shoppen, och den är giltig fram till och med julafton! Så in och kirra julens dofter, handla julklappar eller skäm bort er själva med all doft ni önskar er. Hela utbudet hittar ni HÄR.

För er som handlar via mobil kan det vara lite klurigt att veta hur man fyller i koden, så jag gjorde en liten guide här. Ni klickar alltså på varukorgen när ni är i kassan och då faller en flik ut där ni kan fylla i koden.

 

 

Och återkom gärna med vad ni tyckte och om ni hittat en favorit! Blir alltid lika glad när ni återkopplar <3

I reklamsamarbete med HOUSE OF MÅNSSON

 

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “Att ha Årets Stora Julljus-test!

  1. Man kan ju inte annat än älska – ett stycke revisors svar. Du får ge han ett stycke stående lista i bloggen 👏🏻👏🏻

  2. Jaha, där föll jag för de ljuvliga juliga beskrivningarna och tre ljus är beställda. Älskar Revisorns kommentarer!

  3. Hahaha, beställde doftljus från en annan sida igår, helt efter dina tidigare recensioner här på bloggen. Googlade fram dina gamla inlägg på detta tema. Blev Candied Chestnut och Chocholate Truffle (föll för din liknelse med Per Morberg i läderförkläde) från Durance. Ville ju ha Hot Cholate då du prisat denna några gånger men kunde inte hitta den någonstans på nätet! Tack för allt du bjuder oss följare på Emma, du är så inspirerande i allt du tar dig för!

  4. Jag älskar inte doftljus MEN: den där karln som du hintar om i beskrivningen av Winter Wonderland blir man ju sugen på! Jag menar nyfiken på, hrmm. Men inte revisorns variant, det lät lite mer som ondsint man som plockar upp liftare som han mördar.

  5. Vilket kul test! Blir genast sugen på att få hem lite Bandit eller kanske Fristadsbyxorman! Så roliga kommentarer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *