Att ha en liten förändring.

 

 

Om ni undrar varför det helt plötsligt börjat dyka upp lite mobilbilder i inläggen här så har det en ganska naturlig förklaring. Jag har nämligen blivit med jobb! Japp; ett ”vanligt” 8-5-jobb med kollegor och en arbetsplats och nyckelkort och pendlingstider och människor att förhålla sig till och excelark (jag som inte öppnat excel på 6 år! visade sig dock att det var lite som att cykla) och allt annat som ingår i konceptet jobb.

Det var inte alls planerat, egentligen. Jag var väldigt nöjd med vad jag gjorde och hade tänkt göra det ett bra tag till, men så fick jag vad som brukar kallas ”ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till” och sen mitten av november är jag alltså anställd. Också. För jag kör även min firma vid sidan om, precis som jag gjorde när jag var anställd innan jag blev helt egen, men det kräver såklart sin planering. Särskilt den här tiden på året då det är becksvart när jag åker och becksvart när jag kommer hem – finns liksom inte så mycket alternativ till mobilbilder då.

Så ja, det kommer väl bli lite mobilbilder ibland här inne och kanske lite mer ”vardag” – precis som förr i tiden. Jag hoppas det ska vara okej.

 

 

Jag gör precis samma sak som innan jag blev egen; försäljningschef. Jag håller på att starta upp en helt ny avdelning från grunden på vad som verkar vara livets företag och jag STORMTRIVS. Även om jag såklart säkert är helt omöjlig att ha att göra med, jag som var svår redan innan jag blev egenföretagare är väl mer eller mindre socialt missanpassad vid det här laget – men det sa jag till dom och trots det ville de ha mig. High risk, high reward sa jag och det tyckte de tydligen lät bra för nu är jag där och jag älskar det. Jag är ju vansinnigt bra på det där, det vet jag – jag har byggt avdelningar och grupper i så många år, jag vet hur man strömlinjeformar en organisation och jag är extremt resultatinriktad och då kan man ta att jag kanske är aningen av en pansarvagn ibland. Och väl på plats insåg jag att jag nog saknat det där lite ändå, att prestera för någon och inte bara mig själv.

 

 

Så även om jag är helt slutkörd just nu eftersom det är helt nya rutiner och så mycket intryck att ta in och så tidiga morgnar eftersom jag spenderat stor del av tiden i Köpenhamn (blir Malmö mer och mer) och hjärnan inte arbetat annat än kreativt på så lång tid så känns det långt in i magen att det var rätt beslut. Det blir lite körigt ett tag innan jag hittat balansen mellan det här och det nya jobbet men jag har gjort det förr och kommer in i det mer och mer, och ärligt: ni ser ju frukosten?! Sån frukost får jag varje morgon, och lunchen är helt fantastisk: det är en buffé av grillad kyckling eller annat protein, ugnsrostade rotfrukter, kokta ägg, sill, räkor, nybakat bröd, vegetariska alternativ, rödbetor med chevré, sallad med blåbär, efterrätter och en freakin ostbricka (!!!) så jag är i himmelriket. Företaget är helt ärligt fantastiskt och jag tror att jag kommer stanna där en evighet, som alla andra. Och ja; det var alltså mina nya kollegor jag var på hockey med, vilket ni nog fattat vid det här laget.

Men ja, lite nya rutiner just nu och mycket att ta in och vänja sig vid – så ha tålamod med mig ett tag. Bättre att jag tittar in med lite mobilbilder ibland än inget alls tänker jag?

Jag är med jobb!

Och jag är så himla glad att ni finns och är med på ännu en resa.

 

 

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “Att ha en liten förändring.

 1. Men gud vad roligt, låter ju helt fantastiskt. Grattis! Kul att få se lite kontorsoutfits 🙂 Jag jobbar på kontor för första gången i mitt liv och det är ju helt annorlunda mot att jobba i stall som jag gjort innan, lite skillnad på garderoben är det 😄

 2. Wow säger jag och så kul med nya utmaningar (och massor av god mat ) Tänk att du orkar köra på som du gör…imponerad. Kan inte säga att det är för att du gör det du älskar, jag är förskollärare sedan 23 år och älskar fortfarande mitt jobb. Men USCH vad trött och sönder stressad man ofta är. Kunde jag knäppa med fingrarna hade jag nog velat börja på din nya arbetsplats 😁

  1. Men så kul att du tog jobbet. Arbetsplatsen låter toppen och de har gjort ett kap som fick dig. 💗 Imponerad att du orkar, slit inte ihjäl dig för att få ihop det med bloggen bara.
   Kram

 3. Super Grattis till ditt jobb. Dom har verkligen tur som får ha dig hos sig.
  Snälla var rädd om dig och även om jag älskar dina bilder så va då mobilbilder helt ok.
  KRAMAR på dig!
  Lycka till!

 4. Grattis till ditt nya jobbet och lycka till. 🍀Det är även om du kan ansluta din egenföretagande till den nya jobb. Jag gör det som du som grafisk formgivare. Det är så himmelsk att ha denna balans. Att träffa andra människor och samtidigt vara oberoende. <3

 5. Va kul! Grattis 🙂
  Förstår att det blir kul att ha kollegor igen. Å det bästa är ju att du kan göra som du känner. Ledsnar du, då kör du ditt företag. Trivs du så är du ju kvar!

 6. Stort grattis! Tänk jag kände i dina texter att något positivt var på gång 🙂 Har alltid älskat din humor och den har varit på topp på sista tiden 🙂

 7. Först: grattis till det nya jobbet. Det verkar passa dig som hand i handske. Och det ÄR roligt att ha kolleger att bolla med!
  Men vad jag egentligen vill skriva om är doftljusen! TACK för ditt test! Jag bor utomlands och vill gärna ha juldoft i huset men det är ju otroligt svårt att hitta rätt, och jag har gått på några nitar tidigare. När jag läst dina (och den fyndige revisorns ) omdömen slängde jag mit ut på nstet för att kolla om jag kunde köpa Cozy Christmas här i Italien- och det gick! Just idag fick jag hem paketet och doften är på pricken vad jag hoppades på! Varmt och cozy, just det, men samtidigt inte för påträngande. Varma hälsningar från ett grått och regnigt Italien. Stella

 8. Stort grattis till jobbet! 💞 du är så inspirerande så klockorna stannar. Hade varit kul att lyssna till en föreläsning någon gång om ditt företagande och ditt driv. Tack igen för sann inspiration! 😃 .. och lycka till!🌸

 9. Grattis! Kul med nya utmaningar!
  Om du jobbar i DK så glöm inte din socialförsäkring (sjukpenning, barnbidrag, föräldrapenning osv).
  Du vet var jag finns om du har frågor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *