Att ha valt årets julgran!

 

Åh, så i lördags var det ÄNTLIGEN dags att välja julgran!

S o m vi har längtat! Förra året valde vi ju gran en vecka innan i år, så det var med stor abstinens vi gav oss iväg. Eller ja, det är väl mest jag och pojkarna som hade abstinens då mannen som bekant är Grinchen haha, och han sa mest ja det här kommer väl ta lite tid tills jag hötte med pekfingret åt honom och beordrade julkänsla att infinna sig.

 

 

Hej julgranar! Jag har längtat efter er!

 

 

Vi åkte till Herresta Gård som alltid, och Leo hade redan i bilen bestämt att vi inte fick ta någon annan gran än den ALLA röstade på. Kan ju tänkas vara en utmaning i en familj, så jag var lite smart väl där inne och pekade ut tre stycken på rak arm som de andra fick rösta på.

 

 

Den här blev det!

Kungsgran (alltid kungsgran), bullig och underbar.

 

 

Den nätades in …

 

 

… och surrades fast.

 

 

Och där står den, i all sin prakt!

Nu har jag klätt den såklart, men det tar vi i ett annat inlägg – kan ju inte bjuda på desserten bara sådär, inte.

Ååååh, älskade jul. Som jag njuter!

 

 

 

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha valt årets julgran!

 1. Åh, jag våndas lite kring det här med gran. För det första är vi inte hemma på julafton i år, inte ens på morgonen (som vi minst brukar vara) så ska vi ens ha gran? Men jo, jag älskar ju gran! När ska man då skaffa den? Inte för tidigt tycker jag, men inte för sent om man ska hinna njuta av den. Och varför klädde alla vi kände granen på kvällen den 23 december när jag var liten? Så sent? Vid nyår känns den rätt passé tycker jag och då hinner man inte ha den i många dagar. Jaja, det finns ju inga rätt och fel så vi får väl försöka bestämma oss i familjen.

  1. Haha inte lång tid alls eftersom jag snabbt valde ut 3 som de fick rösta på 🙂 allt som allt 8 minuter kanske? Nog rekord.

 2. Underbar gran! Så fin!
  Vi kör med plastgran i år igen. Jag saknar grandoften men jag saknar inte barren. Jag vet att många säger att kungsgran inte barrar men jag vet inte hur andra gör då för mina granar barrar alltid enormt mycket. Det blir som en matta av barr och det orkar jag bara inte med.
  Men det är underbart med riktig gran.

 3. Suck, sedan förra julen blir det ingen kungsgran för mig. Har haft det varje jul sen jag flyttade hemifrån, så ca 20 års tradition, men min blivande man har egen skog och i mörkaste Småland finns det inte någon kungsgran, i all fall inte i vår skog, så jag får snällt acceptera en barrande rödgran och trösta mig med att den åtminstone doftar lite mer jul än kungsgranen. Vi hugger vår till helgen. När jag var liten skulle den kläs kvällen före julafton men det känns lite sent nuförtiden. Kära julhälsningar till Dig Emma med familj och även Banditen som jag beundrar på avstånd. Apropå jultröjor till hund så har vår besvärliga labradorblandning (på 7 år) en med texten ”Dear Santa I can explain” Den kan behövas, om man säger så:)
  God Jul önskar Nina Camilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *