I annonssamarbete med DOKTOR.SE

Att ta hand om insidan.

 

Något av det bästa jag vet är att bada.

Att sjunka ner i ett bad (gärna i ett kyligt badrum fast med riktigt varmt vatten) och stressa av och låta musklerna mjukas upp efter en arbetsdag eller ett träningspass. Det är ju viktigt att ta hand om sig och det pratas väldigt mycket om det, men jag tycker att fokus mest brukar ligga på det fysiska välmåendet (man ska träna och röra på sig och äta bra) och inte så mycket på det psykiska. Vilket är synd, för vi är så många som kanske inte alltid är i toppform i själen även om kroppen är stark och frisk.

 

 

Jag är ju en stor förespråkare för terapi i de fall man helt enkelt inte klarar av att hantera själen själv – jag tycker att det är precis lika normalt att söka hjälp vid en kris som det är att söka hjälp vid en långdragen och aggressiv influensa till exempel. Inget av dom är något att skämmas för. Ibland faller livet över en precis som förskolebacillerna kan göra, och då kan man behöva hjälp att nysta ut allt som trasslats ihop, eller få verktyg för att kunna ta av sig den där tunga mentala ryggsäcken man kanske släpat på alldeles för länge.

 

 

Doktor.se är en app som har hjälp både för det fysiska och det psykiska – där finns läkare och legitimerade samtalsterapeuter samlat, så oavsett besvär finns någon som kan hjälpa till. Jag har gått i app-terapi i perioder sen de kom, och det har helt enkelt varit för att det inte finns någon terapeut i mitt närområde som har den inriktning jag behöver – så att istället för att välja bort hjälp när jag verkligen behövt den har jag valt att använda mig av videosamtal några sessioner för att få rätsida och struktur på det som skavt. Och för mig har det verkligen inte varit någon skillnad på vanlig samtalsterapi eller den jag fått via appen; jag har haft samma terapeut i appen varje gång precis som jag besökt en och samma terapeut varje gång vid vanliga samtal, och jag har blivit precis lika hjälpt genom skärmen som jag blivit av att fysiskt sitta framför någon. Tack vare att det numera finns samtalsterapi via videosamtal kan man få hjälp oavsett var i landet (eller i sin kris) man befinner sig, och det finns hjälp att få 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan.

Mer om Doktor.se och hur du laddar ner appen kan du läsa HÄR.

Och ta hand om er; inte bara på utsidan <3

I reklamsamarbete med DOKTOR.SE, foto: Mikael Roos

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg