Att ha lata dagar.

 

Det bästa med julveckan?

Latheten. Det lediga. Att hela huset verkar nästan sovande, ingen vill riktigt GÖRA något, alla är mest tillfreds med att skrota runt i pyjamas prick hela dagen och inte uträtta ett dugg mer än att vara tillsammans, äta nybakat och vila. Det är hundarnas bästa vecka på året tror jag; äntligen är resten av familjen i vinthundsfas och ligger kvar länge i sängen, spenderar lång tid i soffan och rör bara på sig när det är mat på gång.

 

 

Kan SÅ relatera till Noahs kroppsspråk – exakt sådär känner jag mig också. Uthälld i en fåtölj, varm, mätt och stilla. Som om någon bett om att få mig hälld i soffan och sen glömt säga stopp.

Jag har morgonrock på mig hela dagen, håret i tofs, ansiktet fritt från smink och minns inte riktigt när jag bytte nagellack senast men det spelar ju mindre roll eftersom jag inte förväntas vara något eller dyka upp någonstans. Jag förväntas inget mer än att vara här och ta igen mig och vara lat och kanske muttra över bristen på snö då och då, men inget ska presteras eller tas om hand. Bara stillhet. Hur ljuvligt är inte det? Obeskrivligt.

Så spenderar vi alltså våra mellandagar.

Kravlöst och utan stress.

4 kommentarer till “Att ha lata dagar.

  1. Det är en av de bästa dagarna och jo försätt med. De är så sällsynta i våra moderna liv. Helt underbara bilder som talar sitt eget språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg