Att vara på sockerjakt.

 

Ja jag vet – socker är inte bra för kroppen.

Men ni har ju hängt med tillräckligt länge för att veta att jag är en ganska stor fan av det som är bra för s j ä l e n också och där faller liksom socker in i den kategorin. Iallafall för mig. Inte varje dag såklart, men när det görs då ska det göras ordentligt. Är det lördag kan man bannemig ta sig till Hemmakväll och bunkra upp och sen gå loss precis hur mycket man vill tills det inte är lördag längre.

 

 

Tur att man har bärhjälp ibland.

Tre minuter efter den här bilden är tagen blev jag för övrigt utskälld av en äldre dam som tyckte att jag hade parkerat åt helvete fel, för hon kunde inte ha tillräckligt med svängradie för att komma ut ur sin parkeringsficka. Det är något som händer med gamla tanter och bilar i den här stan; jag har blivit utskälld otaliga gånger trots att det egentligen inte alls är mitt fel utan mest en nervös osäkerhet hos vederbörande över att köra bil. Jag ler dock alltid ursäktande och säger förlåt och jag förstår och du har helt rätt eftersom det brukar lägga ett mjukt täcke på det mesta istället för att demonstrativt peka ut att jag står väl inom mina egna linjer och att parkeringsfickorna inte ÄR bredare än så, men av någon anledning räcker det inte här utan man får vara beredd på att stå kvar någon minut och flytta vikten från ena foten till den andra medan den upprörda fortsätter att berätta att man inte är riktigt klok. Man vänjer sig.

 

 

Såhär ska en lördagseftermiddag se ut!

Chips, godis, dricka och huller om buller – sen alla på varsin plats framför en film. Gärna julfilm den här tiden, vi har sett Grinchen och Artur och Julklappsruschen hundra gånger tror jag men det gör ju inget.

Socker alltså. Det är finfint ändå.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att vara på sockerjakt.

 1. Känner igen det där när jag bodde utanför småstaden. Jag tror att de gamla tanterna är mer beroende av sin bil när de bor på landsbygden och dessutom har de aldrig lärt sig att köra bil i en storstad, de får panik så fort någon annan närmar sig eller står för nära och de är rädda att inte reda upp situationen. Ha ha, snart är jag själv en gammal tant, uppvuxen i storstad, så fickparkera kan jag 😉

 2. Äntligen någon klok som vågar säga socker utan att skämmas 🙂
  Jag är också en surtant ibland… men om det är någon tröst så ångrar jag mig alltid efteråt!
  Fast då är det oftast försent att säga förlåt <3

  1. För att det tar mindre energi än att bråka med någon? Inte så viktigt att ”ha rätt” enligt mig, viktigare att bara komma vidare.

 3. Åh ja älskade gamla herrarna & damer och parkering. Du måste ha tålamod. Vid någon tidpunkt , befinner vi oss i samma situation. 🤔🤭

    Julfilmen låter söt. Min är den från Muppets.

  Till socker. Alla måste veta vad han gör. Men det finns underbara alternativ som björksocker, agaves. Det ger några bra butiker som säljer alternativa sockerbaserade godis. Fin inlägg ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *