Att ha en liten äventyrare.

 

Två stycken äventyrare har vi.

De kan plocka upp en pinne från marken och sen är de i fantasins värld på en sekund; det är medeltiden eller dinosaurier eller framtidsmanicker och vi går några steg bakom och lyssnar och njuter.

Jag hoppas att den där förmågan att förvandla det allra enklaste till det mest avancerade får stanna kvar? Inte för evigt såklart, vi tappar den alla, men iallafall ett tag till? Det är ju något av det vackraste som finns.

 

 

Jag minns själv så väl hur det kändes att vara i den där världen man själv skapade.

Hur mattan på rummet var varm under mina knän när jag lekte med mina My Little Ponys (den lila var min favorit), eller hur en stor buske i trädgården blev skydd för en bondgård jag byggde upp med hjälp av pinnar eller hur rapsfälten på väg hem från skolan omslöt mig och bildade som ett gyllene tak över mitt huvud de gånger jag genade genom fälten istället för att ta gångvägen hem. Hur allting kunde bli precis vad som helst och sen ändras till något annat på bråkdelen av en sekund om man tröttnade. Ibland, när jag skriver, är det som om jag nuddar den där förmågan igen men den stannar aldrig för evigt eller kommer till mig lika intensivt som när jag var barn, men jag tror ändå att det är nära besläktat på något vis? Skapande, alla former av skapande, och den där fantasivärlden.

Ja ja.

Det är tur att man fortfarande kan njuta av den genom sina barn.

 

Rekommenderade inlägg

5 thoughts on “Att ha en liten äventyrare.

  1. Jag hoppas verkligen att det skall stå medelåldern och inte egentligen medeltiden. Bästa jag hört i så fall 😀 😀 😀

  2. Helt underbara inlägg, söta bilder. En av vuxna största färdigheter är att vara ett barn, även i vuxen ålder. Först när du kan göra detta skapar du din egen fantasivärld när som helst. Okej, jag har ingen barn, men skrev tre bästsäljande e-böcker om älvor. Min favvo är fe, häxor, (övernaturligt värld). Feel free att vara ett barn och gå in i ditt eget äventyr 🧝‍♀️🧚‍♂️

    Ha fin helg!

  3. Vilka underbara bilder!
    Va härligt att ha en liten äventyrare. Jag minns själv när jag var liten. Jag älskade reda då att vara ute i skogen och bygga kojor och leta upp en massa roliga grejer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *