Att finfika.

 

Aaaaah.

Där borta ligger Söderberg&Sara – det bästa finfikarstället inne i Ystad man kan hitta. Olof Viktor är ju Olof Viktor men då måste man köra en bit, så är man inne i Ystad och vill dricka hipsterkaffe och äta trendigt bröd är Söderberg&Sara ett givet val.Där kan man äta på plats eller köpa med sig hem och det finns dessutom riktigt närproducerade varor (som mjöl eller ost till exempel) som säljs i mindre kvantiteter att fylla köksskåpen eller kylen med. Rekommenderas.

 

 

Nyklippta väldigt färgglada pojkar på väg in för att äta fika och dricka juice.

 

 

Om ni är tveksamma på vad ni bör äta tycker jag att deras kanelbullar slår allt. Så köp kanelbullen! Eller deras grillade mackor om ni nu vill ha en lite matigare fika för den delen. Är man en sopp-person sägs det att sopparna är riktigt bra, det tycker iallafall mannen – själv vill jag sällan äta soppan när vi är ute och äter utan vill ha mer dekadenta saker som ostfylld varm macka och sådär.

 

 

Ingen av mina två ville dock ha kanelbulle utan det blev annat gott istället och det går ju bra det också. Ananasjuicen var tydligen supersmarrig, själv drack jag morot+ingefära vilket saknade den där rivigheten enligt mig. Gillar mina ingefäradrycker nästan lika heta som en shot, det ska liksom KÄNNAS hur vansinnigt nyttig man är som dricker det.

 

 

Dessa <3

 

 

Men ja – Söderbeg&Sara rekommenderas alltså för finfika!

Det är ett ställe jag tar MormorGöran till exempel, eftersom de är så mycket för clean eating, närproducerat, ekologiskt och genuint och föredrar det tusen gånger mer än en stabbig muffin från typ EH. Och för de som är kaffenördar är det The Place To Go antar jag, men jag dricker ju inte kaffe.

Det var det! Prova stället nästa gång om ni inte varit där, ni kommer gilla.

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att finfika.

  1. Tack för rekommendationen. <3 Nästa gång jag är på väg till Norska,
    att stoppa och besöka denna mysiga plats. Jag är inte en kaffenörd, älskar te och juicen. Se att också säljer mjöl, mycket bra. Jag behöver mycket dinkelmjöl och fullkorn. Helt fantastisk

    Jättekul att höra att ni hade en trevlig lördag. Ha fin söndag 🙂

  2. Tack för tipset! Har bokat tripp till Ystad/Österlen i maj. Olof V är obligatoriskt men kul att få tips om detta då vi bor Ystad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.