Att ha mina senaste sparade bilder på Pinterest.

Pinterest är ju beroendeframkallande och särskilt i åstidsväxlingarna tycker jag, för det är då jag oftast är i nån form av inrednings- eller mode-lusta och suger åt mig som en svamp av all inspiration. Här är några av mina senast sparade bilder:

 


bild härifrån

 

Ah, den här. Det är något med den mjuka träfärgen på dörrarna, vinkeln på fotot och det spartanska man kan skymta. Den här sparade jag nog mest som fotoinspiration eftersom man inte ser så mycket inredning? Men vackert är det iallafall.

 


bild härifrån

 

Ja det är väl ingen av er som blir särskilt förvånade av den här bilden haha. ÄLSKAR när man behåller renoveringsväggar ruffa, så det ser ut som om man liksom stannat nånstans i processen, ryckt på axlarna och varit nöjd så. Det skavda i kontrast mot det fräscha i kaklet blir ju så himla fint, även om jag kanske inte är tokig i själva plattorna så gillar jag konceptet. Perfekt inspo om man skulle få göra ett sommarhus-kök till nån dag.

 


Bild härifrån

 

Den här bilden sparade jag ner av en enkel anledning: tavlan. Jag har nämligen snöat in FULLSTÄNDIGT på väggkonst och har spenderat ohälsosamt mycket tid med att söka internet igenom efter rätt motiv, rätt material och rätt storlek. Jag vill hitta den PERFEKTA stora tavlan och det är inte lätt kan jag säga, men minst 150 cm ska den vara och i dova mjuka färger. Och i och med det så ville jag ha inspiration på hur man kan hänga stora tavlor och ja – därav den här bilden. Har inte hittat rätt tavla ännu, men jag har beställt två stycken fotokonst från en konstnär vars bilder är verkligen j a g och så två stycken billigare posters som ska få ramar – och den ena är faktiskt 150 bred så det ser jag fram emot. Kan bli fint.

 


Bild härifrån

 

Åh det finns så mycket i den här bilden som tilltalar mig! De ruffa väggarna, kulören, storleken på tavlan, ljuset och golvet. Soffan är inte rätt grön för mig men skit i det – balansen i bilden är underbar.

 


Från Lotta Agaton

 

Lotta Agaton har ju alltid hem som tar andan ur en, och här fastnade jag såklart för väggkulören, för den stora tavlan och för lampan med sitt lilla klot. Men väggkulören är magisk, visst? Den finns också i mitt framtida måla-om-kartotek nu, tillsammans med den från sovrummet i reportaget jag visade sist. Gah, JAG VILL MÅLA OM! Måste. Försöka. Lugna. Mig. Finns ju inte ett rum i huset jag inte tycker om kulören i, tyvärr.

 


Bild härifrån

 

Och så sist men inte minst ett vardagsrum som inte är 100% för mig men som har mycket delar jag gillar. Den mörka kulören på väggarna är ju min grej, liksaså den brokiga tavelväggen och jag tycker växten på soffbordet är kul (även om jag nog hellre hade satt den i en schysst kruka och inte låtit den stå i plastkrukan haha). Och filten har jag ju nästan en prick likadan! Jag pendlar lite i inspiration från det väldigt spartanska till det väldigt klottriga och jag tror jag äntligen har förstått varför – den fotograferande, bloggande sidan av mig gillar det spartanska eftersom det blir vackert på bild, men k ä r n a n i mig gillar det klottriga eftersom det är mer ”hem” och finns liksom inte bara till för att vara vackert på kort utan är något man vill komma hem och leva i. Och här hemma har vi väl något slags mitt emellan skulle jag tro? Inte särskilt minimalistiskt men heller inte så eklektiskt som på bilden här.

Men ja; säga vad man vill om heminredning men det sätter igång någonting i mig jag inte skulle vilja vara utan. Jag njuter av att se på hem, skapa hem, planera hem och hjälpa andra med hem. En slags livselixir nästan? Sånt som ger mig energi, inte tar den.

Och tacka gud för Pinterest!

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ha mina senaste sparade bilder på Pinterest.

  1. Jag spanar mycket på instagram, får nog hålla mig ifrån Pinterest så jag inte blir galen.
    Men med vissa bilder från nåns hem suger det till i magen för att det är så vackert. Ah.
    Kalkigt, träigt, betongigt, perfekt operfekt.

  2. Jag älskar interiören. Även om väggen i vardagsrummet skulle vara lite för mörk för mig. Färgen i sovrummet skulle vara min smak. ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *