Att införa en aning kultur.

 

För ett litet tag sen visades foton av Magnus Lundgren (håller på till april tror jag) på Tekniska museet i Malmö och det måste man ju se, så jag tog med mig Gela och gick dit för att kika på undervattensdjur. Gillar ju både foton och saker under vatten så det kändes som en win-win.

(Och jag vill h e m s k t gärna ha en tavla av en manet eller en bläckfisk men alla jag hittar är antingen så vansinnigt grälla i färgerna eller har så himla stor kontrast mellan nattsvart bakgrund och upplyst djur att det liksom inte blir rätt).

 

 

På vägen dit hade jag ett Hitckock-moment bland gäss och fiskmåsar. Det här är för övrigt ett inlägg med väldigt mycket bilder på mig bakifrån. Kanske blev influerade av att vi skulle på artsy utställning?

 

 

Där inne var det vackert och nästan självlysande och jag njöt av bilderna i kombination med den förklarande texten. Hälften av sakerna hade man ju inte en aning om var det var? Men mina favoriter var helt klart de bilder där en art använde sig av en annan art – som en bläckfisk som surfade på en manet till exempel. Fint.

 

 

Och när vi kom ut igen hade det blivit skymning, hästsvansen hade börjat slokna och behövdes rättas till, och jag hade ett tåg att passa för att komma hem.

Själva utställningen var väldigt liten så jag skulle kanske inte rekommendera att gå på bara den, men sjöfartsmuseet är ju fantastiskt på så många andra sätt så kombinera att titta på bilder med att gå runt i alla de andra avdelningarna så är det väl värt ett besök.

Och så får man ju en dos kultur också; bara det är ju värt resan inte sant?

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att införa en aning kultur.

  1. Jag älskar den här typen av foton, helt underbara att titta på. Dina bilder på dig bakifrån, är så vackert . Allt ser spännande ut! 🙌

    Jag tror att manet är väldigt fotistisk. Känner du till fullständig Magnus Lundgrens portofilio? Jag gillar en foton särskilt maneten där dyker upp och har rosa konturer. Sedan finns det en bild med en fisk som simmar direkt mot dig. När jag såg den här bilden, jag blev flashed. Jag hade en wow-effekt i mina ögon, väldigt fascinerande. Att trodde att fisken ville bita mig.

    Tack för dina tipsen ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.