I annonssamarbete med POSTERLOUNGE

Att kunna förändra med tavlor.

 

ÅH vad jag har snöat in på tavlor och nu har jag hittat prick rätt!

Som ni vet har jag letat efter maffiga, murriga, matta motiv i större storlekar och med det där lilla som tilltalar mig. Det är ju alltid svårt att säga vad det är man tycker om i konst, oftast så tycker man ju just bara om utan att kanske kunna sätta fingret på vad och hos Posterlounge hittade jag tre motiv som jag bara var t v u n g e n att ha, även om de säkert för en del känns lite läskiga och udda.

Tavlor kan ju verkligen förändra ett uttryck på en vägg eller i ett rum så därför fotade jag två av dom på exakt samma ställe så ni kan se hur totalt olika det uppfattas bara beroende på motiv.

Ska vi se?

 

 

Den här ljuvliga med murrigt havsmotiv tänker jag i ett sovrum? Tokig i den! Det absolut bästa med Posterlounge var att jag kunde välja material o c h få mina tavlor med ram utan glas. Jag tycker inte alls om inramade tavlor lika mycket eftersom de reflekterar ljus, är omöjliga att fotografera och väger massor (har testat även reflektfritt glas men det är inte 100% reflektfritt och jag vill ha en matt yta på vad jag har hängande på väggen, precis som jag alltid vill ha mattaste möjliga väggfärg.

Här valde jag motivet  The Immensity av Gustave Courbet i PVC-tavla vilket är det mattaste man kan få tror jag (alla deras motiv går att välja som vanlig poster, canvas, pvc, akrylglas med mera med mera så det finns oändliga valmöjligheter) och med en svart träram (classic) runt.

Ljuvlig. Finns HÄR.

 

 

Nu hickar några av er till kanske men jag ä l s k a r den här klassikern! Agnus dei (guds lamm) i samma material men här med en så kallad shutter-ram där motivet ligger aningen djupare än ramen och får det att stå ut lite extra på något vis. Som ni kan se är det noll reflex när jag fotar – de har en silkesmatt och mjuk yta och väger ingenting i jämförelse med glasinramade poster.

Agnus Dei hittar man HÄR och den vill jag ha i köket av alla ställen. Hade också varit ofantligt vacker ovanför en öppen spis i ett lite mörkare vardagsrum, mmmm.

 

 

Och så sist men inte minst den ganska så rubbade Torndal’s Vision av Hieronymus Bosch. Mmmm. Påminner mig en del av de där ganska skruvade verken jag alltid köper i Prag ni vet? Fast inte riktigt för barnrum utan mer vuxenversionen. Tycker så mycket om att det händer massor i vilden, man ser alltid något nytt, den är lite obehaglig och mörk men samtidigt väldigt lättplacerad i sina fäger. Här hänger den nu i vardagsrummet som ni kan se, i samma material som de andra två och med en classicram i svart. Classic är alltså en ram där motivet och ramen har samma djup till skillnad mot shuttern jag berättade om innan. Denna finns HÄR.

Men iallafall; dessa tre beställde jag! Posterlounge har dock tusentals motiv och något för alla smaker – och som sagt; det bästa är att du kan välja om du vill ha en vanlig poster att rama in själv eller om du vill ha canvas utan ram, akrylglas med ram, tryckt på trä, aluminium och mycket mer. Det absolut bästa utbudet jag hittat in min intensiva efterforskning av motiv och framförallt när det kommer till valmöjligheterna.

Just nu får du 15% rabatt på h e l a sortimentet (ja ramar och alla typer av material och allt) utom presentkort till och med den 10 mars med koden EMMA15. Så ta en kopp te och slå dig ner och scrolla bland det gigantiska utbudet och hitta något du tycker om att titta på, och om du som mig vill ha riktigt matta motiv så välj PVC – det kan jag varmt rekommendera!

Hela utbudet hittar du hos Posterlounge.

I reklamsamarbete med POSTERLOUNGE

8 kommentarer till “Att kunna förändra med tavlor.

  1. Som du skriver ”Läskigt” ”udda” ”hicka till” hmm JA!! Det känns hemskt att ett levande djur blivit budet så det inte kan rymma, springa iväg, vara fri. Tänk stressen, det bultande hjärtat, sorgen, rädslan, skräcken hos djuret som tvingas ligga så. Sen på väggen i köket? Som om man har fångat hen mot sin vilja, för att sedan slakta, och äta typ. Känns grovt att se det vackra djuret och individen i det ljuset.

    1. Förstår vad du menar, men för mig är det just symboliken (guds lamm) och inte själva motivet i sig som jag drogs till.

  2. Åh vad jag gillar den första tavlan med molnen och havet, men när jag kollar på hemsidan är färgen helt annorlunda . Färgen på dina bilder är precis så som jag vill ha den, upplever du den så som på bilden eller ljusare och mer åt gult?
    Ha det gott.
    Catarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg