Att göra brunch till en månadstradition.

 

Det har nästan blivit en tradition nu; att testa ett brunchställe i månaden och beta av så tills alla har gåtts igenom. Har hittills testat MJ:s, Olof Viktors, YSB och Scandics, och nu senast var det dags för en favorit i repris: brunch på Johan P! Varför brunch? För att det är en så himla fin sak att göra en söndag i månaden; att sitta ner med vänner och hinna prata och samtidigt äta den där härliga kombinationen av frukost och dessert och middag och lunch som det så ofta blir på just en brunch. Några timmars pratande bara, en varm mage och comfort food – det är grejer det.

 

Annons

 

Johan P var det ja!

Där vet man ju vad man får och skaldjur är aldrig, aldrig fel. Inte heller interiören på detta ställe, eller de nya lamporna i taket som tyvärr inte hamnade på bild men som var vansinnigt snygga. Och så den där hemkänslan man får av ett ställe man varit på så ofta att det nästan känns som att kliva in i en väns vardagsrum och se fram emot att serveras mat.

 

 

Vill man dricka vin finns det en gedigen vinlista på alldeles för många sidor.

Inte klokt vad vin de har?

 

 

Och så kan man äta räkor, ost, fish n chips, pommes, king crabs, sill, pastejer (inte för mig dock, urk), aioli och mycket mer. En perfekt avvägning av skaldjur, fisk och comfort. Just comfort food är ju min grej; jag är inte någon man tar på en svinfräsig krog och ska imponera med en sjurätters på – jag tycker inte alls om den typen av ställe. Jag vill inte ha sju mikroportioner; jag vill bli mätt och jag vill att kroppen ska spritta av endorfiner och min kropp får inga endorfiner av knasiga rätter med en tesked sås. Min kropp njuter av tunga kolhydrater, gräddig sås, stora portioner, mindre pretentiöst men mättande och med kärlek. Skaldjur är i sig ingen comfort food för mig, men i kombination med varmt bröd, pommes och fish and chips kvalar det ändå in på den listan och det är just vad min kropp vill ha en söndag. Sushi och skaldjur och andra kalla saker kan annars hålla sig till andra veckodagar, och sjurätters med udda kombinationer och skruvade mönster är inte för mig någon dag i veckan. Vill man bjuda mig på mat är det comfort som gäller, inte michelin-krogar.

Jaha det här blev ju ett himla babblande om mat i övrigt men vad jag egentligen ville säga är: brunch!

Ät det. Det är gott.

 

 

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att göra brunch till en månadstradition.

  1. Asså – det låter ju bara såå bäst. Tror jag tar min syster som bor i Helsingborg på brunch utflykt för att fira hennes födelsedag då resan verkar bli inställd pga av virus. Detta ser heeelt fantastiskt ut så kan kompensera lite :-). Stort tack för tipset.

  2. Håller helt med. Brunch är så bra och en trevlig sak att träffa vänner och ha kul tillsammans. Jag gör det också en gång i månaden. När jag såg dina bilder blev jag hungrig. Tack för alla tipset. <3

  3. Härligt med brunch!
    Kan bara hålla med, minirätter är inget för mig heller.
    Det finns inget godare än nybakat bröd!
    Potatis i alla möjliga varianter, gärna pommes och så lite gräddig dessert , då.är man lycklig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *