Att få en minst sagt oväntad överraskning.

 

Igår morse öppnade jag dörren för att gå ut med hundarna och blev minst sagt chockad.

Näääää…. usch! sa jag högt och spontant för mig själv, för utanför virvlade nämligen snöflingorna. Den första riktiga snön här nere kom alltså igår, den 29 mars. Lagom. Känns som ett bra tillfälle att påbörja vinter, särskilt efter att ha blivit bortskämda med en veckas varm, strålande sol.

 

 

För typ tre år sen tror jag det var? Då blev vi INSNÖADE den 1 april. Insnöade.

Så mycket snö att trappan inte längre hade trappsteg och ingen kunde köra till jobbet eftersom drivbildningen hade skapat finfina arrangemang på vägarna med hjälp av stormen. Det var också livat. Då tar jag såklart hellre ett lätt pudrande av trädgården den 29 mars, det är helt klart. Men ändå? Usch.

Hur har ni det? Spenderar ni er tid på samma sätt som jag? Jag har blivit besatt av att städa, städar all ledig stund; organiserar och plockar undan och torkar ytor och beställer lavendeldoftande rengöring. Städar jag inte så bakar jag, eller äter. Det är typ det jag fokuserat på senaste tiden känns det som, och att cocoona och titta på vackra mattor online, doftljus, mjuka kuddar, stämningsbelysning, färgprover och trädgårdsinspiration. Allt kretsar runt hemmet, på ett nästan udda sätt? Vill ha allting rent, mjukt, vackert och väldoftande omkring oss, förmodligen för att vi bara är hemma (utom mannens jobb och barnens skola) och att jag då vill att det här ska vara extra mjukt. Jag har också ett kontor inne i Ystad dit jag åker ibland och jobbar för att kunna hålla motivationen och energin uppe; det är alltså bara jag där (mitt som jag hyr) och inget kontor med massa andra, och även det pyntar jag och fluffar till och mjukar upp så mycket jag bara kan. Då får jag det där avbrottet från att sitta på samma ställe, det känns som om jag åker till ett arbete och det är lättare att fokusera på att verkligen driva min personal, stötta och planera utan yttre störningar. Men även där plockas det alltså in dofter, gröna växter och annat som gör det till en liten oas, när jag stänger dörren efter mig känner jag mig lika trygg och mjuk som hemma.

Läste nånstans på Instagram:

you are not stuck at home, you are safe at home.

Tycker det var en fin påminnelse.

Så cocoonande, kuddar och drömmar om trädgård är helt okej. Och städning! Det är hemmens tid nu.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att få en minst sagt oväntad överraskning.

  1. Snö, snö och det i mars, så vi har det här också. Supercool du rengör allt för våren! Vi är klara med det, vårt hus och trädgården väntar på våren. Ha bra dag ☀️

  2. Jag så hoppas att våren skulle komma. Men fryser -8 grader och kalt vind. Men solen lite känns värmare, så jag litar på att vinter har förlurat den här kampen.

  3. Jag jobbade för mig själv innan, och alltid hemifrån, och nu när jag inte gör det har jag hittat massa sköna co-working platser runtomkring där folk jobbar i caféer tillsammans, eller andra lokaler, även om de inte känner varandra så är det networking på full gång. Gud vad bra det hade varit, men iallafall! Det där caféet är underbart, med husväxter, blommor, kuddar, soffor osv. En helt egen plats till de som jobbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *