Att ha solen på blixtbesök!

 

Johådå; vi har soool! Ja, minus vintern vi hade i söndags då, den var otippad. Men annars; flera gånger den senaste veckan har himlen varit djupblå och solen lyst bländande och det har nästan slagit volter i kroppen av vårkänslor. Jag vet att folk utanför norden skrattar åt vår besatthet över solen, men jag tror man måste bo i något av våra länder en lång, eländig, regnig, stormande, blöt vinter för att på riktigt förstå varför vi blir som tokiga så snart vi kan bara känna vittringen av vår. Schwoom säger det bara sen bärs varor ut av personer i t-shirt, folk står lutade mot husväggar med ansiktet mot solen och folk i största allmänhet verkar strunta i att det fortfarande är kallt – är det sol så är det sol och då ska man klä av sig och våra häcken av sig.

Jag är precis likadan så jag säger inget. Solen! Jag dyrkar dig.

 

 

Alla byggnader i Ystad är gräddiga av solljuset och gatlyktorna ser ut att lysa fast de inte alls är tända.

 

 

Ser ni? Påskliljor bakom mig!

Snart kommer rosorna blomma också i hela staden, då är Ystad extra vackert.

Vi blev så våriga att vi bestämde oss för att köpa glass men tji fick vi. Tydligen var inte 6 grader och sol tillräckligt för att glassarna skulle langas fram (om man nu inte ville ha en vanlig pinnglass men vi tänkte mer mjukglass eller nån färgglad gräddig sak från Frusen Glädje) så vi fick bli utan. Jag köpte några färdiga mackor från fiket som de levererade utanför för att stödja den lokala handeln lite och önskade att fiskbilen skulle vara på torget men det var den inte heller.

Får alldeles ont i magen när jag går förbi alla restauranger som satt upp lappar om att de stängt ner på grund av Covid-19. Det är folks liv och försörjningsmöjligheter som ligger väldigt illa till. Är tacksam över att jag arbetar i en bransch där vi KAN sköta allt på distans utan att behöva göra några nedskärningar, men samtidigt så himla ledsen och skärrad över alla er som inte är det. Resebranschen, restaurangarbetare, småföretagare och så vidare – jag hoppas med hela mitt hjärta att alla som kan försöker stödja det som går och att regeringen inför något extra stöd så att ni inte behöver sväva i ovisshet.

 

 

Ur led är världen just nu, men det blommar, solen lyser och våren står alldeles runt hörnet.

Det är de små sakerna vi får klänga oss fast vid.

 

 

6 kommentarer till “Att ha solen på blixtbesök!

  1. Usch ja det är hjärtskärande när man tänker vilken enorm smäll detta är för samhället. Så många liv det påverkar på så många sätt. Vad arbetar du med, vilken bransch?

  2. Jag är också glad över att jag är i en bransch som för närvarande boom. Jag tycker synd om alla människor som nu tappar jobb. Covid 19 är en total förlust för ekonomin. Jag ber verkligen för att vi alla ska komma ut med blå ögon.

    Till din stadsresa. Vad ingen glass! Du kan alltid äta Softice. Softice med lakrits, så läcker. Sandwitch är också supergott.

    Underbart när påskliljorna blommar, det ser så vackert ut <3

  3. Tipsar om glassmakeriet som ligger bakom kyrkan åt andra hållet liksom. Fantastisk lunch men ännu godare glass faktiskt. Deras glasstårtor är to die for.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg