Att få inspo på otippade ställen.

 

The Handmaids Tale är ju en jäkligt obehaglig (och fantastiskt bra!) serie, men det enda jag kan tänka på när det är scener från Waterfords kök är: pausa! pausa! jag vill se a l l t!

Jag vet att jag har skrivit om det här köket innan men det är ju så tidlöst? Och varje gång jag ser om serien hittar jag något nytt. Ett helt fenomenalt kök tycker jag; älskar avdelaren med glas ni ser ovan och den mättade färgen såklart, men allra mest tycker jag om alla växter.

Tror ni det skulle gå? I Sverige? Jag är rädd för att allt skulle tvärdö. Men oj vad jag skulle vilja ha riktiga träd inne, och många stora växter om det bara gick utan att man behövde lägga en heltidstjänst i tid på att bara vattna.

 

 

Där, bakom honom, är det bästa!

Jag blir nästan gaaalen av det där fönstret och så trädet som sträcker sig framför det. Var tvungen att pausa för att se hur de gjort och de har alltså en planteringslåda inbyggd i samma höjd som spishällen och som löper längs med hela fönstret. Åh. I nästa boende MÅSTE vi ha ett nästan-golv-till-tak-fönster så jag kan göra exakt likadant. Jag är ju ingen växtexpert över huvud taget men jag tycker att det där ser ut som ett ”vanligt” träd? Alltså ett utomhusträd? FINT.

Och precis till höger om honom står ett avundsvärt stort citronträd i en snygg plåtkruka. Det kan man ju hitta i Sverige såklart men jag skulle säkert ta livet av det. Medelhavsväxter lyckas jag aldrig särskilt bra med.

 

 

Från köket ser man växterna som står bredvid trappan (som ni ser på bild ett). Så vackert att ha höga träd vid en såndär glasvägg; då får man ju njuta av det från två håll.

 

 

Från andra hållet!

Ser ut som två större växter och så rosmarin. Är det bara jag som blir helt betagen?

 

 

Golvet och stolarna är inte fy skam, de heller.

Vem som än byggde den här miljön för serien är ett geni!

 

 

Och så avslutar vi med en lite närmare titt på det vackraste av allt igen; den platsbyggda långa ”lådan” i cement, den krokiga stammen och de skira bladen på trädet och så allt annat frodigt och grönt som skjuter upp.

Nån gång ska jag testa det där, nånstans. Måste!

Bannemig.

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att få inspo på otippade ställen.

  1. Vad tror du om att ”bara” tänka bort taket? Ett utekök!? Då blir det nog lättare att klara växterna. Javisst, lite fler förändringar måste till… 🙂

  2. Madre Mia!!! Så snyggt att man blir helt sjuk av avund och ledsamhet att man inte kan få ha det så där (jag iallafall, blir lite svårt att bygga om när man hyr, UGH!)
    Fasiken vad vackert och mysigt *älskar*

  3. Skulle aldrig funka i verkligheten, alldeles för mörkt för att uppnå dylik frodighet. Men som studiomiljö är det läckert!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *