Att ha en bukett i en evighet.

 

Buketten på skänken i sovrummet har stått där i en mindre evighet nu, och det är just det jag vill med mina buketter. Förstår inte alls grejen med arrangemang som håller tre dagar och sen dör? Blir arg nästan.

Så vad jag alltid köper är något grönt som håller nästan för alltid; eucalyptus (som är lika fin torkad och liksom inte dör eller sloknar) eller såna där gröna blad som finns i buketten här och som jag inte minns vad de heter men som håller i lätt fyra-sex veckor innan de måste bytas. Bästa saken att stoppa i en vas med andra ord.

Ska det vara blomma till köper jag nejlikor, de håller också i en mindre evighet och jag snittar inte ens om för det glömmer jag bort. Så för mig är nejlikor perfekt; inget underhåll, bara vackra. Gärna i smutsiga, dova färger – inget för starkt eller färgglatt.

 

 

 

I den här står det ju dessutom magnoliagrenar som tyvärr redan blommat ut, men eftersom de är vackra ändå fick de vara kvar och så tryckte jag ner några blommande grenar från trädgården istället för att fylla ut. När nejlikorna och kvistarna gjort sitt kan jag bara lyfta ur dom och så är de gröna bladen kvar och håller nån vecka till. Bästa.

Så det är mitt bästa tips om ni vill ha snittblommor eller en bukett hemma som inte dör på momangen; nejlikor och såna där gröna blad och lite grenar. Det kommer man långt med.

Och länge.

3 kommentarer till “Att ha en bukett i en evighet.

  1. Tack för tipset. Eukalyptus är vackra och de utstrålar en sådan underbar doft, precis som lavendel.

    Sådan bukett är alltid trevlig att titta på <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg