I annonssamarbete med ZCOOLY

Att kunna lära spela sig till lärande.

 

Där sitter Leo ute i trädgården och lär sig saker!

Ja, som vanligt tycker han mest att det han gör är att spela ett kul spel – men eftersom det är Zcooly så lär han sig matematik samtidigt, utan att knappt vara medveten om det. Win-win, alltså.

Har ni testat Zcooly ännu, ni som laddat ner det till era barn? Jag kan inte tänka mig en bättre skärmsysselsättning; jag och mannen tycker det är perfekt att Leo kan varva några av sina mindre lärande spel med ett där vi är 100% trygga med att han lär sig något och att det inte bara är ”blaj” ni vet.

 

 

Som jag berättat i tidigare inlägg är alltså Zcooly en app med lärande spel, utvecklad av pedagoger och till för barn mellan 5-12 år. Zcooly består av 10 olika spel och är uppbyggd som en ö, där varje plats på ön är ett eget spel där barnet lär sig olika saker inom matematik (inklusive klockan, vilket jag tycker är extra bra – jag var själv alldeles för gammal när jag lärde mig klockan, huh).

Spelen följer läroplanen och är anpassat efter varje årskurs så appen passar alla oavsett ålder eller svårighetsgrad och det allra bästa är att spelet instruerar både med ljud och med text så kan barnet inte läsa ännu så kan man lyssna istället och veta precis vad han eller hon ska göra – du som förälder behöver alltså inte sitta och läsa instruktioner till ditt barn.

 

 

Nu är han i Affären 2 där han tränar på subtraktion och får lösa olika uppgifter; stå i kassan till exempel. Det tröttnar han aldrig på, folk kommer fram och vill köpa de mest märkliga saker. Ett scenario i spelet kan vara att en kund vill köpa en näsa och näsan kostar 4 kronor, kunden lägger fram 95 kr och sen är det då upp till barnet att räkna ut hur mycket han ska ge tillbaka.

 

 

På föräldrasidan kan jag följa Leos framsteg och se vilka märken han har klarat hittills, och vad han har tränat på samt vad som finns kvar på den nivån han är på nu.

 

Vill du också ha lite mer meningsfull skärmtid där hemma? Testa Zcooly kostnadsfritt i en månad! Och ni som redan har laddat ner det, glöm inte att testa spelet och se vad ert barn tycker. Det är S Å enkelt och roligt och Leo har verkligen snabbt fått Zcooly som en slags favorit bland spelen.

För att prova Zcooly i en månad utan kostnad klickar ni HÄR och anger koden attvaranagonsfru så är ni snabbt igång och spelar (koden är automatiskt dragen om ni klickar på länken).

Ett perfekt komplement att ha i paddan!

I reklamsamarbete med Zcooly

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att kunna lära spela sig till lärande.

  1. Det här spelet är säkert jättepedagogiskt men jag gillar inte att det är barn som är målgruppen och betalningsformen är prenumeration. Smidigt för ägarna. Målgruppen är skolbarn, finns ingen anledning att börja med appen innan. Ipad idag lär sig barnen jättefort och det kan man vänta med så länge det bara går. Tror man lurar sig själv med att man tror att barnen mår bra av att sitta med iPad tidigt. Våga vänta med att introducera iPad och du kommer ha gladare barn. Jag vet att många inte delar min uppfattning och det gör inte mig något. Andra personer har andra upplevelser. Jag har provat att ta bort ipad/mobiler och märkte tydligt att barnen blev mindre aggressiva och mer tålmodiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *