Att ha återvänt!

 

Och så kom vi till Drömmen!

Äntligen var det dags. I fredags rullade vi in på uppfarten, ungefär 6 veckor senare än någon annan säsong, och jag höll på att smälla av när jag såg trädgården. I vanliga fall är vi ju här bra mycket tidigare som sagt och tar tag i trädgårdsgörat lite i taget, men nu kom vi hit så himla sent och hela Drömmen såg ut som en ödegård mer eller mindre – det var ogräs över hela uppfarten, gräs så högt att det behövs en lie och rosor som tungt hängde från husväggen.

Gjorde nästan ont att se vårt älskade hus så eftersatt, men vad ska man göra? Corona är Corona och inte förrän nu var det ok att åka, så vi har ju inte direkt haft något val.

 

 

Haha ja, lite att göra kan man säga.

Så, vad gör man? Det var bara att sätta en podd i öronen, stretcha lite och sen ge sig i kast med en helg bestående av att plocka ogräs och tämja en gräsmatta och binda upp rosor. Grusplanen var en jäkla fight kan jag säga – den är ju täckt med markväv och annat under gruset men man får räkna med ogräs ändå eftersom det faller ner uppifrån. Fördelen är att det inte sitter hårt iallafall, så det dras lätt upp. Men sisådär tre timmar tog det, och min rygg var inte särskilt glad över sysselsättningen.

 

 

Och klätterrosorna var tunga och lite torra och behöver definitivt gödslas.

Så vi är här! Hela den här helgen. Och rensar och plockar och binder upp och städar ut mössen och sliter, och idag på helgens sista dag ser Drömmen ut nästan som den ska igen. Hade gärna planterat mer men eftersom jag inte kan vara här under arbetsveckorna på grund av för stökigt wifi får det vänta tills jag har en lösning, så att jag kan vattna allt också.

Men tänk ändå; vi fick äntligen komma hit. Det är det enda som räknas.

3 kommentarer till “Att ha återvänt!

  1. Underbart att återvända till Drömmen förstår jag!
    Jag planterade 3 klätterrosor mot ett plank förra sommaren, den ena drog iväg på längden och de blommade vackert. När jag nu återsåg dem i mitten på maj så var det inte så glatt… De levde men några torra spröt fick klippas av och de ser inte ut att bli större än förra året. Men jag hoppas! Våren har varit lite för torr vid vår stuga men de fick vatten av mig och så hoppas jag på regelbundet regn. Hur lång tid kan det tänkas ta innan de klättrar upp någpon meter och täcker planket? Nu ser de ut som små rabattrosor som når mig till knäna.

  2. Åh kan relatera! Bor i Limhamn och har sommarhus i Gudhjem på Bornholm. Danmark öppnade upp för svenska sommarhusägare för en vecka sedan och vi kunde äntligen åka dit nu i helgen. Gräset var meterhögt och rosorna torra som hos er. Så himla lycklig över att få resa och ta hand om vårt hus och trädgård!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg