Att äntligen ha fått göra det igen.

 

Ni vet ju; något av det som gör mig allra lyckligast är att få åka till en plantskola, botanisera bland allt ljuvligt, fylla bagaget med krukor och plantor och sen åka tillbaka för att gräva med händerna i jorden.

Jag brukar alltid besöka fyra ställen inför en Drömmensommar; den lokala trädgårdshandeln här ute i Drömmen, Plantagen i Växjö, och så Åbergs Trädgårdar och Ystad Plantskola hemma. Alla har sina saker jag vet att jag bara hittar där; på den lokala trädgårdshandeln handlar jag mina kryddväxter och krukor, Plantagen är för rosor och större träd, på Åbergs hittar jag alltid de där udda sakerna (som mitt blåregn i gavelrabatten) och Ystad Plantskola har de absolut vackraste rosenbuskarna och den buskigaste lavendeln. I år så blir det ingen Plantagen dock, men jag kommer absolut ta de två butikerna hemma i Ystad innan semestern och nu fick jag besöka den lokala trädgårdshandeln för absolut första gången i år och handla det jag behövde mest akut till trädgården.

 

 

Det blev kryddväxter såklart! Rosmarin och koriander, på grund av använder de två nästan varje dag i sommarmatlagningen, samt några lavendel extra att byta ut några jag köpte på Plantagens rea förra året och som var i alldeles för dåligt skick för att någonsin bli något av. Och så två gurka! Hade gärna köpt 5-6 gurkplantor eftersom de älskar att klättra mot väggen på framsidan här och pojkarna älskar att gå och dra av en gurka närhelst de önskar, men de dricker också så otroligt mycket och eftersom jag inte kan vara här på vardagarna ännu för att vattna vågade jag inte mer än två och de fick planteras på ett annat ställe den här gången, där de inte får lika mycket sol men desto mer regn.

Får se hur det går.

 

 

Och till trappan blev det två klematis i år, eftersom bara ett av träden som stod där överlevde vintern. Så det trädet som överlevt fick byta plats med eucalyptusen vid flaggstångsrabatten (två år klarade den men i år var det godnatt) och så fick krukorna på trappan varsin klematis istället. Blir nog bra.

Så visst, det spöregnade denna dag och jag kunde inte njuta av solen under tiden jag planterade, men ÄNTLIGEN fick jag ha mina kryddoftande kassar och en timmes ostörd påtande där ute.

En av årets höjdpunkter, varje år och alla kategorier.

 

 

7 kommentarer till “Att äntligen ha fått göra det igen.

  1. Hej! Ett litet tips (om du inte varit där redan) är att besöka Klockaregårdens trädgårdsbutik som ligger i Ör utanför Växjö. De har fantastiskt mycket fint, dessutom ligger det en trevlig lanthandel precis bredvid där gott fika och lättare lunch kan köpas! Ett utflyktstips!

  2. Hej, på tal om språk i förra inlägget. Jag är ingen språkexpert, men har på senaste tid förundrat mig över hur ”på grund av” används (i Sverige?). Detta är inte kritik mot just din text, men du skrev ”på grund av använder…”, vilket jag tycker borde vara ”på grund av att jag använder….” ..? Jag har bara reagerat på det många gånger! Hälsningar från andra sidan viken 😄

    1. Ja ska det vara ”korrekt” ska det vara så 🙂 tycker bara om talversionen och melodin det blir i det av att ta bort att ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg