Att huttra en aning.

 

Alltså, jag FÖRSTÅR inte hur vädret kan svänga så?!

Från varmt och mjukt dags att dra fram solstolen till tjocka koftan på, dubbla strumpor och dags att krypa ner under täcket framför filmen. Om det är något vi skulle behöva det här året så är det en varm sommar? Jag hoppas på varm sommar, måste ha en fortsatt varm sommar. För själen, hälsan, friheten och det där jäkla viruset.

Hundarna blir också påverkade av vädret, det är tydligt. Varma dagar går de med lata steg runt och byter plats på gräsmattan – ligger utslagna som kommatecken i gräset och suckar djupt av njutning. Kalla dagar hittas de i sängen; ihoprullade till runda högar, med nosen instoppad mot magen och bara ett öga öppet som för att säga men lägg av? gå ut? i det här? Jag kan relatera. Särskilt helgerna; då vill jag dra upp mörkläggningsgardinen och se det där rosa skimret som skvallrar om att idag blir det njutning. Inte en grå dimma, rasslande grenar mot fönsterrutan och vind som får äppelträdens blommor att fälla snö av vita kronblad över trädgården.

Men nu är det som det är, koftan är framme, strumporna på och täcket upp vid axlarna.

Tids nog kan både vi, och hundarna, känna livet i oss igen.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att huttra en aning.

 1. Ja herregud hur vädret blev. Juni supervarm och nu är det jättekast. Jag har fel på sköldkörteln och fryser typ 9 månader om året och drömmer om sommaren när det ska kunna kännas lite bättre så lite sorgsen känner jag mig över kylan.
  Jag har en fråga, din stora och lite lurviga hund, vad är det för ras? Jättefin måste jag säga. Vi ska troligen skaffa hund nästa år. Vi har ett litet skogs och lantbruk så det lutar åt en hund som orkar hänga med oss om dagarna med allt som sker på gården och i skogen. Jag lutar åt en strävhårig tax men vi får se. Jag har beundrat bilderna på dina hundar för de är verkligen jättefina och den stora är ljuvlig!
  Ha en fin dag

 2. Ja, kan bara hålla med! Idag skiner solen iaf här på östkusten 🙂
  Släpar mig igenom denna sista dagen innan semester, är helt slut efter denna vår…
  Ja, måtte vi få en varm sommar med avkoppling och lite lugn och ro ❤
  Verkligen för själen, livet och för att bara orka med att slappa..
  Jag tror jag tror på sommaren ❤
  Allt gott!
  Varm kram Anna

 3. …och jag är precis tvärtom..! Så fort det har passerat 25° så är jag såå gnällig och tror på riktigt att jag ska dö! Det enda positiva med lite värme är att det är mycket lättare att roa sommarlovslediga barn. Min hund är precis lik mig,han far illa av värmen och vi får ta våra långpromenader sent om kvällarna när det är varmt. Vi båda fungerar mycket bättre i dessa temperaturer,men för barnens skull önskar jag badväder!

 4. Det verkar vara så lite överallt. Hemma i Luxemburg hade vi kanon vår väder sedan april tills det blev juli och kallt, regnigt, blåsigt… Men nu svänger det. Just nu i Frankrike är det 27 grader men det blåser. Alltså det brukar vara över 30 och alldeles stilla och man försöker hitta svalka. Jag klagar inte, det är fint, ändå, men man undrar över vädret mycket! 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *