Att fundera på vad man skulle hitta på.

 

Ah, ni vet hur det är.

Den här tiden, i skiftet mellan sommar och höst, kommer ju SÅ OFTA den där renoveringsklådan. Eller kanske inte renovering med riva ner väggar och så, utan mer ”jag vill verkligen måla om nånstans och det nu”-känslan som jag alltid torskar på och inte kan skaka av mig. Problemet nu är att det finns verkligen inget rum jag känner att jag v i l l byta färg i – samtidigt som jag hemskt gärna vill måla. Och då blir det lite problem. Jag kan ju inte måla om ett rum i samma nyans inte, så nu måste jag försöka vara kreativ och komma på alternativa sätt att bli av med klådan.

 

 

Leos rum vill jag inte röra, inte Noahs heller. Perfekta nyanser där. Vardagsrummet tog det ju typ fem försök innan jag äntligen hittade rätt färg så det rör jag absolut inte. Sovrummet har precis den färg det borde ha, och sänggaveln älskar jag ännu så bygga nån ny behövs inte. Hallen är rätt, köket likaså. Så kanske får det bli mer en liten förändring i form av höstigare tyger och kuddar och sängkläder och sådär? Tjocka filtar och annat mjukt, för att riktigt mysa in sig. Efter en tid då man knappt varit inomhus kommer ju tiden när man inte gör annat än att vara inomhus och då är det extra fint när allt känns välkomnande och varmt och fluffigt. Måla lister skulle jag också kunna göra! Och kanske måla nåt av skåpen igen. Det är ju lite enklare än ett helt rum.

Hm, ja. Klådan börjar komma. Får se hur länge man kan stå emot.

 

Rekommenderade inlägg

14 kommentarer till “Att fundera på vad man skulle hitta på.

  1. Känner igen mig! När hösten kommer vill jag göra om ALLT hemma. Helst även flytta, skaffa nytt jobb, byta ut mannen och ändra klädstil helt…men nån måtta får det vara. Nöjer mig med nya textilier och väldoftande ljus. Ser fram emot ditt årliga test av doftljus!

  2. Tror aldrig att jag tryckte publicera på min förra kommentar … Funderar på färgen på hyllan på bilderna i inlägget, är det Nordsjö dark havre? Läste det i ett gammalt inlägg men blev osäker då den såg mkt mörkare ut på Nordsjös hemsida? Har också lite klåda och tänkte måla om en byrå 🙂

  3. Även välkommen hem till mig i Stockholm! Kan betala resan ;-). Riktigt tråkiga vita väggar (i 8 år har jag stirrat in i dem men senaste halvåret känns det ju som ett helt liv). Drömmer om mörkare blå, matta väggar i sovrummet..kanske en blå som går mot grön. Eller blå som går mot grå. Eller ja, vad vet jag, en grön kanske. Och något kul i vardagsrummet. Vad som helst bara. Men inte mer stockholmsvitt. Jag orkar inte stirra in ett halvår till i dessa sterila sjukhusväggar. I-landsproblem? Japp! Borde bara göra slag i sak och köpa en burk färg (men karln kommer lägga ut mig på blocket om jag börjar ett nytt sådant projekt, haha)

  4. Du är välkommen att gå loss hos mig. Har en (eller två ) hallar, ett vardagsrum och ett sovrum. Om det kliar så du inte vet var du ska ta vägen!
    CIndhy

  5. Var också sugen på inspiration för höstmys och tittade igenom dina gamla bilder! Plötsligt hittade jag en av dina meningar; den lilla hallen ska bli rosa i framtiden, när jag hittat den rätta nyansen! Kanske ett målarprojekt att sätta tänderna i! Även om jag personligen tycker att nuvarande färg är helt fantastisk! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *