Att ha haft höstsol och thaimat.

 

I lördags var det strålande höstsol, så stark att gatlyktorna såg ut att lysa av sig själv, och vi var inne i stan för att få lite solljus, äta lunch och handla lördagsgodis. Tycker det är så mysigt att gå på restaurang med pojkarna då och då, och här är det ju knappast någon trängsel att prata om så man kan lätt hålla en 4 meters avstånd mot andra sällskap när man sitter och äter om man vill det, och det finns ju några restauranger som är riktigt bra. Eller ja; tre. Marinan nere i hamnen som nu är stängd för säsongen, sushinu som har den bästa sushin av alla ställen i Sverige jag provat tror jag och så Thai Corner som har riktigt bra thaimat. Det jag kan önska hett skulle finnas i Ystad är en indisk restaurang; mig veterligen finns det inte en enda och det kan jag sakna. Annars klarar man sig hyfsat på sushi och thai faktiskt.

 

 

Thai Corner har kanske inte den roligaste interiören men m a t e n är fantastisk!

Pojkarna väljer alltid räkorna med jordnötssås, mannen nån form av gryta med anka och jag tar i 9 fall av 10 deras skaldjurssoppa – ber alltid om att få den med extra mycket chili och utan bläckfisk – och den där soppan kan man leva på. Särskilt när det är kallt. Och har jag det minst stråk av förkylningskänsla på g beställer jag den här så får mannen hämta upp och sen svettas jag liksom ut förkylningen av all hetta. Mmmmm.

 

Och sen strosade vi tillbaka till bilen; stannade i tebutiken för att Leo behövde lite mer te (japp han dricker det, mest på kvällarna) och det är ju extra härligt när man får sniffa i de stora burkarna och välja ut själv. Det blev ett grönt te med cocos och tropiska frukter samt ett svart med hallon-rabarber-grädde åt honom, jag själv köpte en förpackning Walkers short bread eftersom ingenting är godare än de där smöriga kakorna och Noah ville mest att vi skulle dra vidare så han kunde få maränger. Han har nämligen uppfunnit en egen efterrätt bestående av en maräng, en klick kolasås och ett blåbär på toppen och den ville han absolut ha som lödragstreat så vi hade lovat en påse maränger så han kunde hem och skapa.

Och det var vårt lilla lördagsäventyr! Två timmar på stan är allt som behövs ibland.

 

 

 

4 kommentarer till “Att ha haft höstsol och thaimat.

  1. Grändens har också fantastisk mat om du inte varit där. Även Upp eller Ner och Gusto har goda pizzor. 👍🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg