Att ha ungefär två veckor kvar.


foto: mikael roos

 

Två veckor.

Det är ungefär det som är kvar av full-fart-jobbande med upp 05 på morgonen och in på kontor varje dag. Jag kommer jobba hela julen, minus alla röda dagar då, men vi har sagt att vi börjar arbeta hemifrån nån dag i veckan innan jul och sen över julen sitter vi hemma helt – anledningen till att vi inte gjort det innan är för att vi helt enkelt inte kunnat; jag har anställt och innan de nya är sjösatta nog för att vara bekväma med att arbeta hemma har vi fått trolla från kontoret. Men snart är vi där och kan göra vår del för att jobba hemifrån och sen förhoppningsvis kunna komma tillbaka efter jul i ett lugnare läge. Men vem vet vad som händer? Corona verkar ha haft en egen agenda sen den kom.

Julen blir ju annorlunda i år, precis som för många ev er. Tänker att det ändå är tur att det kom nu, när vi har Skype och Facetime och gud vet allt som gör att man ändå kan vara samlade även om det blir på avstånd med de äldre. Inget resande mellan regioner, ingen närhet med far- och morföräldrar och allt det där andra man får anpassa sig efter nu. Tur att vi är just det; anpassningsbara. Vi får göra det bästa av det, inte sant?

Men två veckor kaos kvar har jag, sen lite mer sammanhållen och avståndsfrämjande tid.

Nu vill jag åka och leta julgran 🙂

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ha ungefär två veckor kvar.

 1. Corona har sin egen agenda, sant. Vi kan bara stoppa honom genom att hålla oss till restriktioner. Vi leva här elva månader med dessa restriktioner.
  Det är för närvarande den enda metoden som inte fördärvar vårt hälsovärld. Låt oss tänka på människor som arbetar direkt på intensivvårdsavdelningarna.
  Bakom varje läkare, bakom varje sjuksköterska, finns det en familj. De har också rätt att deras familjemedlem förblir frisk.

  Kärlek är, när vi skyddar människor vi älskar <3

  Så många övertid har jag inom medicin på grund av denna osynliga fiende. Jag slutade räkna, men jag är tacksam för att jag kan leva.
  Vid något tillfälle kommer ett ljus att komma i slutet av tunneln och driva bort denna osynliga fiende.

  Hoppas att du har mindre stress och fortfarande kan njuta av juletid.
  Hålla dig frisk <3

 2. Uppps , I’m just wondering where my comment has gone!

  Okay, I’ll add my feedback on your posting again. Yes Corona isn’t an agenda, that’s true. Its an invisible enemy that has kept us in suspense for nine months.

  The health area in particular in which I work, demands so much. Lots of overtime due to Corona. Ufff

  What we are left with is the set of restrictions, which protects us from overloading healthsystem. Let’s think of the people, who working back behind directly on the base (intensive care).
  Every physican and every nurse has a family. Everyone wants them to stay healthy ..

  I’ve been living with these restrictions for a few months.
  Let’s hope, there will be any hope of light at the end of the dark tunnel..

  Wish you a stress-free day and enjoy the time Xmas a little if you can.
  Time is so precious and rare. Stay healthy friend <3

  Warm hugs
  Liz

 3. Har du lång väg till jobbet då du måste upp 5 varje dag? 😵 Jag steg upp 5 en gång i veckan förr, men blev aldrig van vid det. Var trött i huvudet hela halva dan 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *