Att ändå ha lite vinterväder.

 

Jamen det här? Det här är ju ändå vackert.

Jag vet att jag klagar på januari, februari, mars men när det är SÅHÄR då är det ju faktiskt helt okej. När himlen är sådär högt blå och det är svinkallt och solen ligger varmgul lågt över gatan. Då kan jag hålla med om att det är helt okej, eller till och med mer än okej. Men oftast är det ju inte så; oftast är det regn i sidled, blöt asfalt och en halsduk som luktar blöt hund när man väl kommer in på kontoret.

Därför; extra tacksam sådana här dagar.

 

 

Är man orimligt sugen på frukost eller lunch går det ju att få nästan allt levererat om man nu inte vill gå ut.

Just den här frukosten är tyvärr inte levererad; men vi gör så på kontoret ibland om vi känner att det behövs – beställer nån extra flådig lunch bara för att. För att det är Corona, för att det regnar i sidled för att det är måndag. You name it. Det är också en av de sakerna jag försöker göra med mina anställda om jag känner att det behövs; skicka hem godis till dom eller en god middag eller vad som nu kan tänkas sitta fint, helst när de inte anar det. Som för att säga tack, eller för att säga ”jag vet att det är jobbigt nu men det blir bättre”, särskilt till de som jobbar hemma. På kontoret får vi annars catering uppburen varje dag, så ingen behöver ut och flänga runt bland smitta för att äta – det kommer redo till oss. Men man kan ju göra extra ibland, som sagt. Då och då.

Men ja, vad ville jag säga med det här inlägget egentligen?

Kanske att januari är helt okej ändå om det bara är vackert väder, och att man får unna sig en leverans när man behöver.

Alla trix är tillåtna, det vet vi ju vid det här laget.

 

5 kommentarer till “Att ändå ha lite vinterväder.

 1. Men ååh ni har ju barmark! Skulle gärna byta. Här i Norrbotten är det som det brukar, ca 1 meter snö. Kom den torra varianten sist, sån där som skapar snörök längs vägen och lägger sig på bromsbelägg och gör att dom fryser. Åå vad jag suckat och längtat efter barmark då!

 2. Det är sådan omtänksamhet och sådan värme som gör att sjukskrivningar på en arbetsplats minskar. Jag tycker inte att man kan skylla på stora arbetsplatser, att det är omöjligt att utföra. Det finns alltid mindre arbetsgrupper både på kommunala eller regionala eller privata arbetsplatser. Vill man ha högt välmående hos personalen som i sin tur leder till hög produktivitet så är det precis så som du beskriver man behöver göra. Anställda som känner sig delaktiga och uppskattade och ibland även lite bortskämda mår bättre och det leder till en önskan om att ge allt man kan på jobbet. Mer sånt behövs på alla arbetsplatser!

 3. mmmmmmhhh så supergott <3
  Vilken fin bilder <3
  Ni ser ut att ha haft det riktigt mysigt.
  Jag håller med dig. Det är tid då alla kan göra något bra för sin själ
  Att säger alltid att mitt eget maximala "känsla" -program alltid börjar på helgen (^+°)
  Därför önskar jag er en kanonhelg <3

 4. När jag är på jobb har jag alltid mat med hemifrån, smidigt. Just nu jobbar jag hemifrån nästan till 100% . Man behöver inte beställa catering eller springa ut i butiker och handla. Fina saker du gör för personalen, kan tänka mig att det uppskattas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg