Att ha lekt ur sig.

De som drabbas hårdast av hela den här pandemigrejen tycker jag ändå är barnen. Usch. Allt roligt är stängt, inga kalas att gå på, och bådas händer är så söndertvättade att de är alldeles torr-röda och nästan spruckna som av eksem. Gör ont i mig att se att de ska behöva vara med om den här perioden vi har just nu. Så efter att ha gjort mer eller mindre nada (mer än stallet) sen i februari förra året kollade jag upp vad som var möjligt och såg att dinosaurieleklandet i Malmö hade stor yta och höll öppet. Så då fick det bli det. Säkrast möjliga väg dit och väl på plats visade det sig att vi var de enda i lokalen förutom ett annat barn så det kändes ju så bra det bara kunde.

Äntligen kunde Noah få roa sig kungligt. Med sånt HAN tycker är kul. (Leo hade stukat foten och är för gammal för dinosaurielekland så han lekte hellre med en kompis).

Vi lekte doktor, brandman, mekaniker och flygledare, klappade dinosaurier och åkte rutschkana och byggde ihop hus av kuddar och han var så sjukt lycklig över att få LEKA att det var en ren njutning att se honom.

Rimlig lunch blev det också, bland dinosaurierna, i en djungelliknande miljö innan fler folk började trilla in och vi kände att nä nu är vi inte ensamma längre och åkte hem för att äta lördagsgodis och se på film och ta igen oss efter allt lekande. Så, så, så skönt att ha fått bara nån timme där allt kändes nästan precis som vanligt, bara med en massa handsprit och handtvättande stup i kvarten.

Och nu har jag en intensiv vecka fullpackad med möten (videomöten) från måndag till fredag. Imorgon jobbar jag hemma (gjort det torsdag, fredag + måndag senaste tiden) och då är också Noah hemma eftersom han inte har skolplikt och kan välja själv – det fungerar förvånansvärt bra att jobba så, han är ju i den åldern nu att han förstår att jag inte kan leka under tiden jag arbetar och roar sig istället själv på sitt rum med att bygga tågbanor eller leka med Spöket (som för övrigt är världens bästa barnvakt, hon älskar att leka med Noah).

Men ja.

En liten stund fick vi, att spendera som om allt nästan var som vanligt.

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha lekt ur sig.

 1. Vi hade precis en mycket bra vetenskaplig klinisk studie om barnen i pandemin.
  Vi kunde lära oss, ju mer stressade föräldrarna desto mer lider barnen.
  Jag vill inte gå in på detaljerna på studier nu.
  Det är viktigt att föräldrar inte överför stress till sina barn.

  Du har hittat balansen mellan heltidsarbeten och barnen.

  Precis som du gör det är underbart <3

  Små tips: besök Givskud Zoo i Give eller Dinoland i Fredericia.

  Lycka till i dina videomöten.

  Min vecka är fullpackat av studier om Corona, publikationer, konfigurering av ett nya cms-systemet 🙂

  Innan jag glömmer, underbara foton ❤️ Ha en ljuvlig vecka

   1. Jadå vi fick en ”bra” covid, jag har som influensa med ont i ryggen/nacken, huvudvärk, hosta och snuva. Mannen hade lite tryck över bröstet och yrsel. Den lilla killen har hosta och snuva. Hoppas de andra 3 klarar sig.

 2. Eh, min son är ett halvår äldre än Noah och har exakt noll insikt om att mamma inte kan leka med honom varje vaken sekund. Han kan leka själv i ungefär 30 sekunder innan behovet av att mamma tittar på gör sig påmint. Tackar gud för att han är frisk och kry och måste gå i skolan på dagarna så jag kan vila upp mig på hemmajobbet. Hur gör man för att de ska bygga en tågbana själv?

  1. Hmmm tror det är för att ingen av oss är riktigt ”lekföräldrar” så båda pojkarna har liksom fått lära sig att använda sin egen fantasi 😂 sen är det nog ett personlighetsdrag också; Noah trivs allra bäst ensam.

 3. Hej, vi har i flera år haft en kvällsrutin med insmörjning av barnhänder i Locobase Repair och försvarets hudsalva på läpparna. Jobbigt när man är trött men funkar, tycker jag. Det skumma är att barnhänderna inte är lika torra när vi är lediga…

 4. Vilken lyx att gå på dinosaurie park! 😆 Skulle älska att göra det och det ser fint ut. Inga av våra inomhus lekplatser i Luxemburg har varit öppna på ett år nu, och min son frågar ofta när öppnar de zigzag osv.det är sorgligt. Som tur är var vår lokala lilla djurpark öppet förra sommaren så han fick leka lite. Och jag vill inte klaga för tom vanliga lekplatser var helt stängda 4 månader förra året. Det var inte klokt. Nu har de inte gjort de som tur är så man kan gunga iallafall. Det är jättetrist för barnen denna tiden och det blir 1-2 år av saker som de bara förlorar. Födelsedagar utan familj, ingen strand bandning, ingen pool, inte klättra och hoppa med andra barn som vanligt osv. De gör flera studier om hur Corona påverkar barn som tur är, så hoppas att det inte har för lång påverkan. Men jag vill inte klaga heller för vi vill inte bli sjuka och vi vill inte att alla som dött har gjort det för vår skull, för att inte vi varit försiktiga. Så vi ser fram emot varmare väder och att leka med sand i vår trädgård. Vem kunde gissa att en liten trädgård blir en räddning under många månader? 🤣

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.