Att ännu inte ha detta.

Tänk att det är så många av er som har snö just nu?! När vi har prick ingenting?!

Eller ja; prick ingenting är väl inte sant, det har legat ett millimetertunt flor av frost/snö över trädgården, det är minus 8 vissa mornar och frosten på bilrutan är så tjock att jag svärande får nästan klättra upp på huven för att komma åt att skrapa av det – men nåt vinterlandskap har vi inte att skryta med. Bara kyla.

Och ni som bor i gamla hus vet att varmt som i till exempel en lägenhet blir det ju jäkligt sällan, vilket påminner mig om att jag måste köpa nya innetofflor för jag tror att det är kalla fötter som är värst. Hemma går jag alltid klädd i träningstights eller underställ, en tjock stickad tröja, raggsockor och sen morgonrock över det – men så är jag också en väldigt frusen person som avskyr att vara kall. Så jag är säkert extra känslig. Men trots det kan jag längta IHJÄL mig efter att hyra en sälenstuga och låsa in sig med riktig snö utanför dörren, åka pulka och servera varm choklad och sätta barnen i skidskola. Men det går ju inte. Så då får jag väl önska lite snö här hemma istället då, även om det inte riktigt är samma sak som en fjällstuga.

Men! Idag vankas det hemmajobb, helgen är alldeles runt kröken och har vi tur så kanske även snön. Och om inte hoppas jag man kan ta igen det nästa år; att världen är mer normal då och man kan hyra den där stugan och komma ihåg hur man satt här och trånade och hur saker inte alls kan tas för givet.

Det, om något, har vi väl lärt oss av det här.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att ännu inte ha detta.

 1. Håller med dig. Kalla fötter är inte bra. Jag måste sedan gå på toaletten hela tiden. Jag har tjocka ullstrumpor på vintern, jag älskar också varm kakao. Att bo i ett mycket gammalt hus. På vintern är vår eldstad den bästa vänen. På grund av den små soltiden körs inte solmodulerna här. Detta gör vår uppvärmning mycket ekonomisk! Detta är livet i skogen i ett sällsynt hus. Älskar det som du älskar ditt hus och din lägenhet ❤️

  Dina bilder är ren livsglädje. ❤️

  Allt bästa önskar jag ❤️

 2. Jag är lika frusen jag! Men jag har en vinterjacka från Haglöfs som jag bara kan ha en t-shirt under annars svettas jag ihjäl! Fick den förra julen av mannen och idag när jag fyller år fick jag ett par nya termobyxor som är lika varma dom! Å vi som ska till fjällen i sommar🤣
  https://lotte4.blogspot.com

 3. Önskar alla att få uppleva vinter! Här blev det bättre än jag kunde anat och man kan skida på ängarna några minuter från huset, springa på snöiga stigar, låta barnen åka pulka och hoppas på skridskois snart. Och visst kan man åka till fjällen och bo med sin familj? Särskilt utanför skolloven är det lugnt med folk. Även om vissa inte tycker det känns ok att resa inrikes så kan man ju välja det.

 4. Jag bor i Jönköpingstrakten och vi har vansinniga mängder snö, och mer ska det komma i veckan. Det är extremt kallt. Bävar för nästa månads elräkning 😫
  Fördelen med snö och kyla är iaf att högtrycket innebär sol, och att barnen har nåt kul att göra utomhus istället för att tjata om skärmar inomhus. Min son åker skridskor på skolan varje dag – tror de har hållit på i ca tre veckor nu så alla lågstadiebarnen här blir nog värsta isproffsen snart 🥰

 5. I sthlm har vi massor av snö o kyla! Hasar runt i för stora mysbyxor, kakafuatofs och fårskinnstofflor. Trots lägenhet 😁. Gnochi o rödvin värmer inifrån ikväll. Hoppas ni får en fin helg!

 6. Samma här! 16 grader inne idag brr. Men jag har ett tips, ullbyxor från Varg. Fryser inte ett dugg med dem!

 7. Här hade vi en skitvinter förra året med typ bara is, gick inte att vara ute!
  Nu har vi mängder med snö men ofta inte varmare än -15 så det blir inte långa stunder ute. Hua.

  Önskar mig en kamin. Galet att det ens finns hus här uppe utan.. (köpte huset i höstas och ska absolut in med kamin till nästa vinter).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *