Att äntligen ha snö!

 

Hej vänner!

Nuuu är jag tillbaka! Från min ”var 100 på att det var Corona men var inte Corona”-sjuka. Satan vad dålig jag var som sagt, och jag har varit svag hela denna veckan också men nu börjar krafterna återvända och till helgen lär jag väl vara mitt vanliga jag igen.

Och så är det sportlov strax? Herregud – vad ska man hitta på? Vi ska ta en dag på Skånes Djurpark iallafall; det var så himla fint arrangerat sist med tanke på vilka tider vi är i just nu, men vad tusan gör man resten av tiden? Roa två barn i en vecka när allt är stängt är som sagt inte det lättaste – men som ni kan se har vi iallafall fått snö och om den mot förmodan håller i sig så kan man ju dra fram kälkarna och åka pulka.

Snön kom i m ä n g d e r när den väl kom, det var nästan kaos på Österlen, och när jag kom till Malmö bara en timma bort fanns det nästan ingen snö alls. Så mycket det kan slå på bara en timme inom samma landskap? Motorvägen mellan Ystad-Malmö var full av olyckor och jag hade en klump i magen över alla som bara körde på som om det var som vanligt; samtidigt som snön vräkte ner och vägarna var glashala. Kan inte förstå det? Att man inte bara kan vara en smula försiktig?

Men ja; som sagt – har ni förslag på vad man kan hitta på under ett sportlov i pandemi så snälla kom med förslag för det är helt tomt i huvudet på mig. Det är för kallt ännu för att öppna upp Drömmen så det går inte, och vi vill inte bryta region Skånes restriktioner och resa för långt eller byta region – det ska alltså helst vara något som går att göra hyfsat på hemmaplan och som inte är inomhus med för mycket folk involverat. Och sitter jag bara i huset i en vecka kommer jag bli koko, ni vet hur det är, så ja – jag behöver hjälp.

Men nu ska barnen ha mat och sen ska jag ta ett bad och återställa så mycket krafter jag bara kan inför nästa vecka.

Och ni? Tack för att ni finns.

 

4 kommentarer till “Att äntligen ha snö!

 1. Så underbart 😍 mysigt vinterbilder ❄️

  Jag är glad att du mår bättre

  Mina idéer och tipset
  åka släda
  Isfiske
  mysiga spelkväl (Brädspel).
  Freestyle Crossboule – Boccia (inomhus / utomhus). Jag spelar själv, Istället för stålbollar har du sandsäckar. Du kan köpa på sportbutik som helst- absolut FUN SPORT.
  Skapa en karaoke tillsammans (PS).
  Koka och baka tillsammans
  Lägereld med marshmallow

  Herregud, jag kan förstå dig så bra med att köra bil och motorvägen.
  Några av våra bilist var tvungna att tillbringa natten på moto, helt snöade in.
  Det var absolut kaos ^^

 2. Hej! Här har sportlovet redan varit. Höjdaren som vi gjorde var eld utomhus och göra pinnbröd! Och kubb i snön efteråt. Efter ett år med pandemi är barnen lyckliga över små saker:)

 3. Vi har sportlov på veckan också och vi hade ju haft idéer att vara i Frankrike eller Belgien eller… Men våra gränser är nästan lika med stängda och man ska testa sig på vägen it och in igen. Det är ingen mening att riskera det. Så, det blir väl slott besök, skogs promenader, lite DIY hemma i köket fortfarande (spreja guld på handtag), brädspel, film och popcorn osv. Inte dåligt heller men det är inte Alsace med tarte flambée. Haha!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg