Att nästan vara nere i varv.

 

Semester, ja.

Visade sig att jag hade plockat ut på tok för lite dagar sen jag blev anställd så jag blev tvingad av HR att ta ledigt, haha. Vilket först kändes som en vansinnigt dålig idé – jag kände att jag hade inte tid!!! att vara ledig – men som sen visade sig vara ett väldigt bra beslut. För jag BEHÖVDE ju vara ledig. Det blev tydligt när jag mina första semesterdagar gick runt med rastlöshet, kollade jobbmailen, smygjobbade, fortfarande ville ha en överblick, allt sånt där ni vet; tills min chef sa åt mig på skarpen att lägga av och vara ledig. Lite snopen stängde jag datorn och undrade vad jag skulle ta mig till nu då? Med ledighet? Jag har ju drivit eget i sex år och typ 4 år på heltid innan jag blev anställd igen så jag är så van vid att aldrig vara helt ledig, har jobbat varje helg och sådär i flera års tid även om det inte varit 8 h varje lördag och söndag så har det alltid varit någon timme iallafall. Det har blivit en vana.

Så jag fick iallafall stänga datorn där då, efter tillsägningen, och försöka ta åt mig det där med ledighet. Och nu är jag väl nästan nere i varv, mer än på länge. Hoppar inte till vid höga ljud längre, känns inte som jag glömt nåt mest hela tiden. Allt sånt som är tecken på att själen landar lite. Och det är extra svårt i Corona att inte jobba tycker jag? Eftersom möjligheterna att ”göra något annat” är ganska så begränsade så blir det så lätt att man passar på att jobba lite istället – annars brukar jag vara duktig på att göra avbrott med sånt som jag vet stannar tidtagaruret inom mig lite. Det är därför jag fortfarande då och då m å s t e ta en brunch, äta ostron, dricka ett glas champagne med en vän. Men det går ju inte så ofta så resten av tiden försöker jag sjunka ner i ett tyst rum och stirra på en serie, läsa en bok, lyssna på poddar medan jag städar (blir avslappnad av att städa även om det är jävligt när man startar) eller ta ett bad. Och snart är det ju påsk vilket innebär att Drömmen öppnas upp – och DÅ jäklar blir det nervarvning! Gräva i jorden, plantera, tömma plantskolan, vattna, fiska, andas djupt – allt sånt finns där och väntar.

Men semester, ja. Det har jag haft nu.

Det var nog bra, ändå.

5 kommentarer till “Att nästan vara nere i varv.

  1. Jag känner känslan, när du är workaholic och du vill kontrollera allt. Att göra ingenting är konsten. Du kan göra det, jag är säker. Pga. Har du inte längre ditt eget företag!

    Önskar er en härlig söndag <3

  2. Ramlade över begreppet ”aktiv vila” för typ ett år sen. Hon skrev att när hon städade och stökade runt hemma, så var det vila för henne. Det skänkte henne lugn. Kroppen och knoppen kom i balans. Det där är ju jag!! tänkte jag direkt. Min sambo tjatar alltid på mig om att sätta mig ner och ta det lite lugnt. Usch, hatar det. Blir bara stressad. Men om jag ostört får gå runt och pula här hemma – aah, som mumma för själen ❤

  3. Hallå! Jag är tillbaka som en nygammal läsare av din blogg sedan några månader. Kul att återse dig! Jag har förstått att du valt att ta anställning igen! Spännande tycker jag och började leta i ditt arkiv för att förstå varför men hittade inte rätt. Så jag är nyfiken… Fick du ett erbjudande du inte kunde tacka nej till? Ledsnade på influenceryrket? Annat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg