Att ha dokumentärhelg!

 

Nu var det ju ett tag sen jag rekommenderade tv-serier, så nu kör vi igen! Jag är just nu inne i ett dokumentärsvep så det blir lite temat idag.

Först ut är Murder Among The Mormons som finns på Netflix – en ny dokumentärserie som tar upp bomberna i samband med försäljningen av kyrkliga dokument. Mycket spännande, och galet såklart. Detta var i början av åttiotalet så jag var alldeles för liten att minnas det, men vilken impact det måste ha haft? Är just nu på avsnitt två så är inte klar med denna ännu, men rekommenderas om man gillar true crime och dokumentärer.

 

Bikram finns också på Netflix och den såg jag när den kom ut. Blev lite tokig av den faktiskt, men det är en bra sak. Denna MÅSTE ni se, så är det bara, för detta är inget ovanligt eller särskilt speciellt. Tyvärr.

 

 

Den här ligger i min lista att se så snart jag är klar med mormonerna!

Blir så glad när jag ser att Netflix pumpar ut dokumentärer snabbare än jag hinner plöja igenom dom. Då vet man att helgerna är räddade.

 

Sen går vi över till Svt Play!

Jag vet inte om ni vet det här, men jag ville bli arkeolog när jag var liten. När jag var runt 8-9 år var jag BESATT av stenåldern och drömde om att få leva just så, jag hade även egna arkeologiska utgrävningar där vi bodde på den tiden och hittade pilspetsar och annat (ändå grymt?) och eftersom jag fiskade redan på den tiden fantiserade jag alltid att jag var en stenåldersperson som var på väg ner till sjön för att fånga min mat.

Nu blev jag ju aldrig arkeolog men det är fortfarande en slags längtan i mig. Hade jag satt mig i skolbänken igen nu hade jag garanterad läst arkeologi, och mer bestämt egyptologi. Har snöat in fullständigt på egyptologi för tillfället; sett säkert tio arkeologiska dokumentärer och sitter nästan framåtlutad av spänning – särskilt när de gör nya utgrävningar och hittar gamla gravkammare. Tänk att hitta något som varit gömt så länge? Är ni som mig så har svt en del bra dokumentärer – tips. Och ja; arkeolog alltså. När det är extra stressigt kan jag ibland få en nästan outhärdlig längtan efter att säga ”äh jag skiter i det här” och sen få sitta själv på en åker i min egen tystnad och pensla jord i dagar i sträck.

Och det var det!

Dokumentärer att fylla en helg med.

 

3 kommentarer till “Att ha dokumentärhelg!

  1. Tack för tipset. Jag älskar sådan historisk dokumentation.

    Ta en titt också till The Vanishing at the Cecil Hotel’s.
    historien prater om en tjej som försvann på ett populärt hotell i Los Angeles

    Behind her Eyes. Jag läste boken först innan jag såg filmen. Det är en berättelse om två personer som präglas av galenskap. Böcker och filmer är inte för svaga nerverna .

  2. Då måste du se dokumentären om tjejen Jodi Arias, en tjej som mördar sin pojkvän. Hela rättegången sändes på tv, de visar riktiga bilder med offret i duschen, riktiga förhör med henne, delar av rättegången. Sträcksåg första avsnittet på 88 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg