Att snart ha en sexa!

 

Snart är det dags igen! Noahs födelsedag.

Eftersom jag älskar allt som går att fira är jag alltid ganska tidigt ute i att försöka ta reda på vad som önskas – men i den här åldern kan man heller inte vara ute FÖR tidigt eftersom de ändrar önskemål varje vecka.

Förra året ville Noah vara pirat som ni kanske minns; och så ville han ha fem tårtor. Det var typ allt han önskade sig, brukar vara så. Han önskar sig tårta, kort och gott. Ändå rimligt kan jag tycka och gör mitt bästa för att få ihop allehanda hemmabakade tårtor, och jag räknar kallt med att i år så kommer han step up the game och be om sex tårtor, minst, så jag har redan börjat lägga undan recept för att mentalt förbereda mig på minst 12 timmars bakande. Och ja; så vet jag att en sifferballong är ett måste – båda pojkarna är mycket förtjusta i dessa ballonger. Och de där folieversionerna lever ju i 100 år? Värst var nog Noahs 2-års-ballong; den seglade i vardagsrumstaket långt in på sommaren och tycktes aldrig ge upp.

Annars är han just nu MYCKET förtjust i Tomu. Leo var ju likadan och dyrkade Tomu i ungefär samma ålder, så jag tror att en del Tomu-merch kommer stå på önskelistan. Men som sagt; det kan hinna ändras. Nu är Noah inte alls lika inne i de olika ”trenderna” eftersom han inte går i skolan; men om jag ser på Leo så är det ju inte klokt vad det skiftar? Det har varit fidget spinners, och sen nån slags liten arena med grejer man snurrade, sen var det pokemon, sen var det såna där squashies (som väl blev förbjudna?) och nu det senaste är nåt som jag tror heter pop its – om ni tänker er funktionen av bubbelplast fast gjord i typ gummi? Som man kan ”poppa” och sen vända och poppa igen i all evighet. Fattar ingenting. Men det är stort nu iallafall.

Jag undrar om detta är ett nationellt fenomen, dessa trender? Eller är det lokalt? Nån av er som hör om pop its nu?

Jaja.

Snart blir Noah sex och det ska firas. Kanske med sex tårtor, kanske med Tomu-tema, men definitivt med en sifferballong. Vissa saker ändras tack och lov aldrig.

13 kommentarer till “Att snart ha en sexa!

 1. Jajamen alla kids i familjen vill ha pop its, 9, 12 och snart 16 år för att citera en av dem ”sjuuuukt säääätesfajing” 😅🤷‍♀️

 2. De där stunderna var så mysiga! Mina går på gymnasiet nu och det är fortfarande pirrigt och ljuvligt att fira deras
  födelsedagar, men så där som när de var små det blir det ju aldrig mer ❤️

 3. Dottern har många olika Fidget toys och precis som någon skrev så är de satisfying 🙂

 4. Min unge är två månader, så inga önskemål om pop its ifrån henne haha!😄 Vill passa på att tacka för barnrumsinspon jag fått ifrån dina gamla inlägg. Så himla fina rum!

 5. Vi bor i Småland, åttaåringen önskar sig popits, men tolvåringen har inte hört talas om dem. 🙂

 6. Jobbar på mellanstadiet på en skola inte långt från Örebro. Popits är väldigt stort bland eleverna jag undervisar, helt klart! Det, ballonger med potatismjöl och andra saker att klämma och pilla på!

  1. Gud vad roligt att höra! Trodde nästan det var en lokal grej men nu är ni så många som svarat 🙂

 7. Jag hade en sån där liten folieballong som satt på en pinne som mina föräldrar köpte på Malmöfestivalen….den höll i elva år!!! så de håller verkligen i evigheter 🙂

 8. Fast så var det även på min tid (70-talist). Det var Monchicchis, slajm, klättrande gelefigurer som man slängde på väggarna, luktklistermärken som man gnuggade på och filmisar som man kunde köpa i nån slags plastram. Herregud, minns nu känslan… när man fick något sådär efterlängtat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg