Att ha det här som målbild.

 

Vi fick vintern tillbaka i veckan.

Är det inte horribelt?!

Till och med snö fick vi – som om inte en frostbeklädd bil och gnistrande trädgård på morgonen var nog. Usch. Snö och sen tjockt regn i sidled; sånt väder som gör vinthundstassar vansinnigt geggiga och som lämnar spår över trägolven hur mycket man än torkar innan man går in. Och sånt väder som lägger en blöt, trött filt över kroppen på en så man helst vill stanna inne och ligga i fosterställning i soffan och be någon väcka en om två månader när våren kommit på riktigt och allt gammalt modd är förlåtet.

Men det går ju inte.

Man måste ju vara vaken och fungerande och hyfsat produktiv ändå, trots att man helst vill låta bli.

Men det är då man behöver en målbild. Just för såna dagar. Så istället för att lägga mig i den där fosterställningen i den där soffan så tänker jag att jo men alldeles snart är vi ju faktiskt där och så fantiserar jag om Småland eftersom det är så mycket sommar det bara går. Frodigt gröna träd, barrskog så tät att solen bara kommer igenom i nästan gudalika strålar, sjön som glittrar så det gör ont i ögonen om man inte kisar och så d o f t e n – av gräs och lavendel och rosor och kryddor och tallbarr och grusväg och insjö. Den slår inget, faktiskt. Doften.

Så ja. Det är TUNGT när vintern slår tillbaka just när vi hade börjat hoppas, det är det. Men vi har målbilder allihop tror jag och det är dessa vi måste hålla fast vid. Vårda. Och vara tacksamma över! Att vi alldeles snart lever i vår egen målbild. Att vi är där?

Det är lyx, det.

6 kommentarer till “Att ha det här som målbild.

 1. Usch ja. Tom här i Luxemburg har vi 50km/Tim vind, regn, hagel flera dagar nu. Jag har haft nog. Man tittar på väder prognosen och det är grått, regn, kallt 10 dar på rad. 😤 Jag vill sitta ute nu och bara klappa på blommorna och prata med dem. Lyssna på fåglarna. 🌷

 2. Älskar Drömmen i Småland!
  Tack för bilderna kommer jag att titta tillbaka på många gånger, speciellt när man tittar ut
  nu för tiden.
  Mysig helg vid din brasa.
  Kram Stina

 3. Alltså vilka underbara bilder!
  Vi har haft inte vinter, men vi har mycket stormar.

  Men naturen själv vill ha våren. Fåglar sjunger och dagarna blir längre. Kanske är det här vinter sista ryck?!

  Önskar er en mysig helg <3

 4. Åh vilka fina bilder, man blir ju alldeles sjuk av längtan!

  Ett delmål är när gatorna sopas och allt grus försvinner. Och man kan gå med sneakers och korta strumpor, och packa in tjocksockor och rejäla skor längst in i garderoben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg