Att ladda för påsk!

 

 

Japp som sagt; jag har inget emot påsken hehe och tycker att det ska bli helt orimligt skönt med en påskledighet – en hel fredag och lördag och söndag och sen en måndag också på det?! Fantastiskt ju!

Jag ska starta med ett frisörbesök på fredag för att ta hand om den gråa utväxten, sen ska äggen gömmas och maten lagas och ledigheten njutas och det är väl ungefär allt. Vi brukar ju alltid öppna Drömmen över påsken men i år skjuter vi det två veckor för det finns saker vi inte kan åka ifrån just den här helgen, men SEN. Sen jäklar. Sen ska varje helg spenderas i gummistövlar och med en ivrig väntan på värme och det ska bli s å s k ö n t med Smålandssommar i år; ingen coronaoro, bara helt ifred mitt ute i skogen utan kontakt med mer än vad man behöver för att hämta ut maten ur skåpet på ICA. Sommarlovsbarn och frihet och sjö; det blir grejer det.

Men; utan att hoppa för långt fram i tiden: påsk! Vad ska ni göra? Jobbar ni? Ska det lagas något särskilt? Kom jättegärna med förslag på recept ni tycker om, för jag vill laga en massa mat de här dagarna och helst inte göra samma som året innan – det är så kul att testa nya smaker (inga köttbitar dock; det äter vi ju aldrig – alltså som typ en stek). Och så hoppas jag på sådär milt väder så att jag kan börja rodda iordning en odlingslåda åt Noah för han har fått för sig att han vill odla bananer och avokado (känns som det är läge att peta ner något som han har en rimlig chans med också ja) och då vill man ju inte vara den som är den. Klart vi ska odla.

Men ja; påskrecept mottages tacksamt! För snart, snart vankas det långhelg.

 

9 kommentarer till “Att ladda för påsk!

 1. Påsktips: laxmousse att äta på bröd eller kanske till en sallad med färskpotatis, smördegspizza med ost och päron som förrätt eller tilltugg, paj med grönkål och lite annat gott och så en mandelkaka efter det, jag ska prova en mallorquinsk ur Buffé i år 🙂

 2. Ska testa detta från Rangas Instagramkonto: Blanda 2 dl crème fraiche el yoghurt med finrivet citronskal fr 1 citron.
  Blanda tomater och oliver m lite olivolja, salt och timjan – in i ugnen på 220 grader ca 15 min
  Bred ut crèmen på en tallrik och häll över de varma tomaterna.
  Dippa bröd i eller använd som sås till grillat.

  Låter supergott tycker jag!

 3. Godaste tillbehöret som jag har till allt: strimlad rödkål, salladslök eller annan lök, äpple i småbitar. Blanda med creme fraiche, majjo, dijonsenap, salt och peppar.

 4. Åh jag ska göra så mycket som möjligt för själen 🥰 bada, krama barnen och maken, andas frisk luft, sola näsan och andas!
  Tänkte prova på att grava morötter och göra vegansk sill nu när vi lever med en fiskallergiker (dotterns sambo) . Har du provat månne?
  Önskar dig en särdeles fin påskhelg!

 5. Men avokado är kul, det blir en hög, fin planta. Ingen frukt kanske, men ändå. (Och inne i värme). 🙂 Själv har jag två ynkliga små fröplantor av physalis i köksfönstret pga mina kids ser physalis som godis, så hoppas på skörd fram i sommar. 😀 Lycka till men odlandet! Och glad påsk!

 6. Min favorit är feta ost i mitten på en gratäng skål, tomater runt omkring (man kan också sätta courgette, paprika, lök, vitlök osv), häll olja ovanpå osten och strö på oregano, basilika, svartpeppar… In i ugnen 180 grader i 30 min. Underbart. Bästa som finns med hemgjord tsatziki tex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg