Att ha rese-längtan!

 

Gud, det slog mig precis – det är ju evigheter sen man var på resa med barnen?!

Om inte jag fått helt hjärnsläpp tror jag att detta var senast? Alltså maj 2017. FYRA år sen. Kan det verkligen stämma?! Om det är fallet så fattar jag varför jag scrollar medelhavshotell som en galning och ber om snabb vaccinering och öppna gränser och drömmer intensivt om värme. Hade så gärna velat packa ihop hela familjen och ta en vecka nånstans där man max behöver flyga 3,5 timme, och sen inte göra ett dugg mer än att sola och bada.

Man FÅR ju resa nu. Flyg går, och man måste visa negativt test innan man ens får gå ombord och allt det där. Men man bör ju inte. Så jag förhåller mig till bör inte och så är det med det. Men nån gång får man ju igen och då jävlar; då ska vi dra på momangen!

Jobbar ni imorgon? Inte jag. Jag funderar på om man skulle åka till trädgårdshandeln och gå loss, jag blir ju helt vild på såna ställen, och det finns ALLTID plats i Drömmen för mer rosor. Rosor och lavendel och pioner och ranunkler och vallmo kan man liksom aldrig få för mycket av, och utekrukorna kommer behöva få nytt i vilket fall. Och kryddväxter. Ni vet ju att det är årets bästa ögonblick för mig; den där första trädgårdsrundan och rensningen och bilen full av väldoft. Det är LIVET. Skulle inte klarat mig utan trädgård tror jag? Hade jag bott i lägenhet hade min balkong varit en freaking djungel.

Men ja; r e s a.

Suger det inte lite i magen på er också?

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “Att ha rese-längtan!

 1. Jo. Massor. Inget stort och fancy som en Karibienkryssning eller jorden runt, men kunna ta bilen i sommar och köra till Österrike och joddla lite på en bergstopp eller dricka en kall öl i en Biergarten en varm dag i södra Tyskland eller köra inom champagne och ta ett glas kalla bubblor på en uteservering och titta på folk och höra andra språk. Längtar!! Hör dock till 40-49-gruppen och det känns fortfarande en bit bort…

 2. Ja verkligen, eller att bara kunna åka över till Köpenhamn och strosa runt .. Shoppa lite och ta en kaffe .. som jag saknar det alltså men snart snart förhoppningsvis 🙂

  1. Precis det där längtar jag också efter. Tänk att sätta sig på tåget över bron och bara vara i Köpenhamn en dag. Ljuvligt!

 3. Jag har rest väldigt mycket de senaste åren men känner just nu faktiskt inget sug alls. I år är jag helt nöjd med att få vara i vår sommarstuga tillsammans med mina föräldrar 😊

 4. Jo efter det här turbulenta och samtidigt sega året så längtar jag ut i världen, trots att jag är en riktig hemmaråtta. Vi bokade vår drömresa häromdagen faktiskt. Det blir 16 dagar i Florida med barnen om ganska precis ett år. Allt av/ombokningsbart förstås om coronaläget fortfarande är allvarligt. Men jag kommer leva på drömmarna om den här resan hela året, östkust, västkust, Key West och parkerna i Orlando.

 5. Ååh jag längtar nog mest efter att få återgå till att jobba från kontoret. Saknar också att gå ut och äta på restaurang och att gå på bio, dvs åka någonstans inom länet eftersom det inte finns i byn där jag bor. Skulle inte våga resa utomlands i närtid trots vaccin. Full vaccinerade gamlingar på åldringsboendet här jag bor har insjuknat nu och det känns ju bara för eländigt. När ska vi bli av med det här eländet? Blir vi någonsin det? Vågar inte drömma än…

  1. Oj, men blir de dödligt sjuka? 😳 eller mer normalinfluensa? Äldre klarar inte alltid en vanlig influensa heller, så jag vet inte vilken vikt man ska lägga vid det du skriver. Men ledsamt är det 😪

 6. Jag har inte vart på resa sen 2008… det är längesen om nåt!! Men längtar inte speciellt efter det
  finns mycket att se och uppleva i Sverige:)

 7. Efter en turbulent tid kommer superkanon tiden snart tillbaka. Sedan kan vi snart göra allt vi älskade att göra ☀️❤️🌊🙌

 8. Här är en till utan ressug. Jag och sambon gifter oss i höst och när bröllopsresa kom på tal bara stirrade vi på varann och insåg att det hade vi inte ägnat en tanke. Jag blir jättenöjd om vi kan komma iväg till nåt fancy spa och äta god mat och ligga i ett varmt bad i lugn och ro ett tag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.